Trinaesto zasedanje Veća u znaku javnih preduzeća I planova generalne regulacije

gradsko_vece_13.06.2013

Članovi Gradskog veća grada Novog Pazara dali su, u okviru 13. sednice, saglasnost na nacrt odluke o izmeni Poslovnika Skupštine Grada Novog Pazara, kao i na nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim upravama grada Novog Pazara.

Pred većnicima se našlo i više nacrta odluka o izradi Plana generalne regulacije, za različite delove grada Novog Pazara. Usvojena je odluka o sprovođenju konkursa za izbor direktora u javnim preduzećima, kao i odluka o načinu i postupku izbora istih. Na dnevnom redu našao se i predlog za formiranje komisije za imenovanje rukovodilaca javih preduzeća, kao i predlozi za imenovanje članova nadzornih odbora javnih preduzeća pojedinačno .

Glasovima članova Gradskog veća doneta je odluka o pružanju pomoći fabrici nameštaja „Tahirović“. Podrška podrazumeva oslobađanje kompanije od dugova na ime lokalnih taksi za tekuću 2013. godinu. Grad će takođe ustupiti svu potrebnu raspoloživu mehanizaciju javnih preduzeća, za potrebe sanacije stanja na terenu. Ovakva odluka rezultat je odgovornosti gradske vasti prema više od stotinu zaposlenih u tom preduzeću, i njihovim porodicama. Na Gradskom veću je istaknuto da je reč o kompaniji čiji su višedecenijski rezultati poslovanja poznati javnosti u regionu ali i šire, te da je kvalitet proizvoda tog preduzeća potvrđen u više navrata, različitim priznanjima u zemlji i inostranstvu.

Zakupcima javnih površina ispred ugostiteljskih objekata u Pešačkoj zoni u Novom Pazaru, biće, saglasnošću većnika umanjena zaduženja za mesec maj, po osnovu činjenice da su zbog loših vremenskih prilika u proteklom mesecu, ostvarili znatno manji promet od očekivanog.

Odlukom Gradskog veća, lokalna vlast će pružiti simboličnu podršku novopazarskim sportskim timovima, kako bi učestvovali na predstojećim Međuopštinskim sportskim igrama (MOSI) u Prijepolju. Domaćin MOSI igara sledeće 2014. godine je upravo Novi Pazar. Gradski savet za saobraćaj formirao je nekoliko radnih grupa, u cilju unapređenja opšte bezbednosti saobraćaja, o čemu je tokom zasedanja pred članovima Veća prezentovan iscrpan izveštaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO