Trim staza Borići za Dan pešačenja

Direktor Ustanove za sport Novi Pazar Emir Mehmedović rekao je da se poslednjih godina intenzivno radilo na uređenju staza na Borićima 1 i Borićima 2, koje će biti svečano otvorene u subotu, kada se obeležava Dan pešačenja u Srbiji.

“To su staze u Bukrešu i prema Đurđevim stupovima, a poslednja aktivnost vezana je za spajanje tih staza, koje imaju ukupnu dužinu od skoro tri kilometra. Trenutno se radi markiranje, odnosno postavljanje info-tabli i putokaza. Cilj je da se olakša snalaženje u tom prostoru”, rekao je Mehmedović.

On je zahvalio ljudima iz Planinarskog kluba Sandžak, koji su zajedno sa pazarskom Ustanovom za sport i gradskim Sportskim savezom radili na tom projektu.

“Uvek dajemo podršku ovakvim manifestacijama, a posebno je to slučaj sada zbog specifične epidemiološke situacije i činjenice da se radi o aktivnosti na otvorenom prostoru”, naveo je Mehmedović.

Kada je u pitanju Dan pešačenja, prošle godine nije obeležen zbog koronavirusa, a iz istog razloga i ovogodišnja manifestacija neće izgledati kao ona iz 2019.

“Tada smo imali akciju sa oko četiri i po do pet hiljada omladinaca i rekreativaca. Sada je situacija slična, tako da ćemo reducirati broj učesnika. Pozivam rekreativce i one koji vole da šetaju u prirodi, koji vole zdrav život, da u subotu u 09.00 budu ispred ‘Divana’. Odatle ćemo krenuti i svečano otvoriti staze”, najavio je predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović.

Među organizatorima predstojećeg Dana pešačenja u Novom Pazaru je i gradski Sportski savez.

“Želimo da podstaknemo ljude da zdravo žive. Pešačenje u prirodi je najbolji način da se krene sa rekreacijom. Može da ga upražnjava svako, počev od najmlađih do najstarijih”, kazala je predsednica Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO