Direktor Ustanove za sport Novi Pazar Emir Mehmedović rekao je da se poslednjih godina intenzivno radilo na uređenju staza na Borićima 1 i Borićima 2, koje će biti svečano otvorene u subotu, kada se obeležava Dan pešačenja u Srbiji.

“To su staze u Bukrešu i prema Đurđevim stupovima, a poslednja aktivnost vezana je za spajanje tih staza, koje imaju ukupnu dužinu od skoro tri kilometra. Trenutno se radi markiranje, odnosno postavljanje info-tabli i putokaza. Cilj je da se olakša snalaženje u tom prostoru”, rekao je Mehmedović.

On je zahvalio ljudima iz Planinarskog kluba Sandžak, koji su zajedno sa pazarskom Ustanovom za sport i gradskim Sportskim savezom radili na tom projektu.

“Uvek dajemo podršku ovakvim manifestacijama, a posebno je to slučaj sada zbog specifične epidemiološke situacije i činjenice da se radi o aktivnosti na otvorenom prostoru”, naveo je Mehmedović.

Kada je u pitanju Dan pešačenja, prošle godine nije obeležen zbog koronavirusa, a iz istog razloga i ovogodišnja manifestacija neće izgledati kao ona iz 2019.

“Tada smo imali akciju sa oko četiri i po do pet hiljada omladinaca i rekreativaca. Sada je situacija slična, tako da ćemo reducirati broj učesnika. Pozivam rekreativce i one koji vole da šetaju u prirodi, koji vole zdrav život, da u subotu u 09.00 budu ispred ‘Divana’. Odatle ćemo krenuti i svečano otvoriti staze”, najavio je predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović.

Među organizatorima predstojećeg Dana pešačenja u Novom Pazaru je i gradski Sportski savez.

“Želimo da podstaknemo ljude da zdravo žive. Pešačenje u prirodi je najbolji način da se krene sa rekreacijom. Može da ga upražnjava svako, počev od najmlađih do najstarijih”, kazala je predsednica Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić.

M. Minić