Trijumfalni povratak Almira Šabanagića

Motociklista iz Novog Pazara Almir Šabanagić prošle godine se vratio na stazu posle duge pauze, a tokom 2020. i 2021. u Srbiji je dominirao u skuter klasama 50 i 70.

On je kao dvadesetogodišnjak već bio dvostruki prvak i dvostruki vicešampion Srbije u moto klasi do 125 kubnih centimetara, a onda je usledila pauza prouzrokovana dugim oporavkom zbog teškog preloma noge.

Nakratko se vratio na stazu 2010, kada je u Kraljevu pobedio na otvaranju sezone u klasi 600 hepening, dok je u klasi 600 supersport bio treći.

Titulama iz moto klase do 125 kubnih centimetara, u poslednje dve godine pridodao je sva četiri šampionska trofeja u skuter klasama 50 i 70, a na kraju sezone na stazi NAVAK u Subotištu se posle 14 godina vratio svojoj osnovnoj klasi.

“Zadovoljan sam sezonom, u kojoj sam imao veliki motiv. Oporavio sam se i skuteri su mi došli kao priprema za klasu do 125 kubnih centimetara. U kvalifikacijama sam imao drugo vreme, iako sam prvi put vozio na NAVAK-u. Pao sam dok sam bio vodeći, ali sam se pridigao i završio kao treći. Dan kasnije, u drugoj trci sam pobedio. Veoma sam srećan i to mi je jedan od najdražih trijumfa”, rekao je Šabanagić u gradskom Sportskom savezu.

Višestrukog prvaka Srbije, uz kojeg je stasao i vicešampion države u skuter klasi 50 Hajran Dautović, danas su ugostili čelni ljudi novopazarskog sporta.

“Čestitam Šabanagiću zbog sjajnog povratka na stazu. Imao je tešku sezonu, koju je završio vrhunskim rezultatom. To može samo da raduje. Tu smo da mu pomognemo na narednim takmičenjima”, kazala je predsednica pazarskog Sportskog saveza Amela Terzić.

Šabanagić je izrazio očekivanje da će naredne sezone osvajati trofeje kao član kluba iz Novog Pazara.

“Bilo je različitih prepreka u prošlosti. Nadam se da ću sledeće godine konačno nastupiti za klub iz Novog Pazara i da ću predstavljati grad u najboljem svetlu”, naveo je Almir Šabanagić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO