Trener Darko Kostić ostaje u Novom Pazaru, mladji košarkaši već u pogonu

NOVI PAZAR – Član Košarkaške lige Srbije Novi Pazar produžio je saradnju s trenerom Darkom Kostićem, koji je s grupom mladjih igrača u dvorani Pendik već počeo pripreme za narednu sezonu, rečeno je u tom klubu.

“Zadovoljni smo Kostićem i saradnju smo produžili za još godinu dana. U dogovoru s trenerom, prvi put smo ovako rano krenuli s pripremama za narednu sezonu, ali tako se u velikim klubovima radi s mladjima tokom leta. Mi još uvek nismo velliki klub, ali idemo tim putem”, rekao je sportski direktor Novog Pazara Džemil Imamović.

On je dodao da klub ima talentovanu generaciju iz koje će pokušati da stvori što više prvotimaca.

“Nadamo se da će oni tokom prvenstvene pauze značajno da napreduju. Naravno, ne mogu svi da odmah zaigraju za prvi tim, ali da probaćemo da ih postepeno uvodimo u roster”, naveo je Imamović.

Od košarkaša koji su prošle sezone nastupali u elitnoj diviziji Srbije, u kojoj je Novi Pazar zauzeo peto mesto, u trenažnom procesu su Bogdan Mikavica, Enis Đulović, Emin Eminbegović, Luka Kulundžić i Željko Milić.

Dvadesetjednogodišnji bek Mikavica, koji je najjaču domaću ligu igrao još u Napretku iz Aleksinca i zemunskoj Mladosti, ima ugovor s Pazarcima na još godinu dana.

“Očekujem sezonu uspešniju od prethodne. Posle korone, mučila me je povreda noge, a nadam se da se to više neće ponoviti. Počeli smo rano i verujem da ćemo napraviti ozbiljnu priču. Siguran sam da je ispred mene najbolja sezona”, zaključio je Mikavica.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO