TRAVIO: Odmor u blizini antičkog lokaliteta SIDE – Roma Beach Resort & Spa

TRAVIO turistička agencija iz Novog Pazara predstavlja vam Side, drevni grad na južnoj mediteranskoj obali Turske. Smešten je oko 75km istočno od Antalije i aerodroma, i grad je neprocenjive lepote. Nalazi se nedaleko od Manavgata (oko 4km), poznatog po vodopadima na istoimenoj reci.

I danas, kao i u antičko vreme, grad zauzima malo poluostrvu. U sam grad se ulazi starim rimskim putem kroz veliko arheološko nalazište sa amfiteatrom, agorom (pijacom robova), teatrom, antičkim kupatilima… I u samom gradu ima ostataka preko 12 civilizacija, a najpoznatiji je svakako Apolonov hram, koji važi za mesto sa najlepšim pogledom na zalazak sunca.
Uživanje je na takvom mestu popiti kafu u bašti kafea odmah preko puta rimskog kupatila, ili večerati u nekom od lokalnih restorana uz zidove vizantijske bazilike.
Levo i desno u zaleđu poluostrva i grada nalaze se dugačke peščane plaže sa peskom zlatne boje, na kojima se nalaze možda i najlepši hotelski resorti antalijske regije.

Upravo ovde se nalazi prelep hotel “Roma Beach Resort & Spa” , udaljen samo 300m od svoje peščane plaže (“Great Long Beach”), na 12km od centra Sidea. Hotel zauzima prostor od 10.000 m2 i. Ima ukupno 243 sobe. Hotel ima glavni restoran i 3 à la carte restorana, i tu se mogu probati razne preukusne đakonije turske, orijentalne ali i internacionalne kuhinje.
Opuštanje i apsolutno uživanje garantuje i prelep hotelski SPA centar, gde se možete opusiti u turskom kupatilu, sauna, parnom kupatilu, a i prepuštajući se tradicionalnim masažama u veštim rukama profesionalnih masera.

Osim prelepe plaže, hotel ima i otvoreni i zatvoreni bazen, a na raspolaganju je i bavljenje raznim sportskim aktivnostima, kao što je gimnastika, aerobik, step, odbojka na plaži, fitness….

Za večernje sate tu je bilijar, kuglanje, kompjuterske igre.

Ni najmlađima neće biti dosadno, jer osim prelepog dečijeg bazena sa svojim vršnjacima iz celog sveta mogu da se druže i igraju u mini klubu ili dečijem parku.

Za kupoholičare, hotel ima frizerski salon, juvelirnicu, optiku, radnje sa obućom, prodavnice začina…a u obliženjm Sideu ili Manavgatu, jednostavno “nema čega nema” za kupovinu i provod.

Dakle, ako se dvoumite, nadamo se da smo vam pomogli da za sebe i svoju porodicu odaberete idelan hotel na idealnom mestu za odmor, a to je “Roma Beach Resort & Spa” u Sideu. Pozovite call centar agencije TRAVIO 066/36-22-22, i rezervišite ovaj hotel, jer uz povoljnu cenu i sve ono što nudi možete da budete sigurni u odličan odmor.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO