Naslovna Featured Istaknuto TRAVIO: Natraženije destinacije prema Google-u

TRAVIO: Natraženije destinacije prema Google-u

Ukoliko biste voleli da posetite trenutno najpopularnije turističke destinacije, a da izbegnete gužve, vreme je da počnete da planirate putovanje u Rejkjavik, Havanu, Toronto, Meksiko Siti ili Tokio.

Prema navodima kompanije Google, njihovo istraživanje tokom ove godine pokazuje da su ovih pet gradova ostvarili najveći porast kada je u pitanju internet pretraga koja se tiče putovanja. Izveštaj „Travel Trends 2016“ je objavljen u septembru i pokazuje za koje su destinacije putnici najviše zainteresovani, na osnovu njihovog pretraživanja.

U izveštaju se navodi da putnici na internetu traže ideje i inspiraciju gde bi želeli da otputuju, a pet pomenutih gradova su zabeležili ogroman porast interesovanja tokom protekle godine. Google raspolaže i podacima ko je najviše istraživao svaki od ovih gradova. Kada se radi o Rejkjaviku, prestonica Islanda najviše zanima žene, starosti od 25 do 34 godine, koje žive u Njujorku i vole da pešače.

Za Havanu su, uglavnom, zainteresovani muškarci starosti između 35 i 44 godine, sa Floride, a koji uživaju u filmovima. Toronto je, sa druge strane, privlačan muškarcima od 25 do 34 godine koji vole hokej, a Meksiko Siti muškarcima od 35 do 44 godine, iz Teksasa i Kalifornije koje zanima fudbal. Zainteresovani za putovanje u Tokio su opet uglavnom muškarci, od 25 do 34 godine, sa Havaja, a koji se smatraju velikim ljubiteljima tehnologije.  Sve ove destinacije mozete izabrati i u ponudi agencije TRAVIO.

Exit mobile version