Trauma call centar na usluzi svim građanima

Psiholozi sa iskustvom u pružanju savetodavno-terapijskih i socio-edukativnih usluga od sutra (27. jula) će biti na usluzi svim građanima Novog Pazara. Trauma call centar radiće od 13 časova do 1 posle ponoći, svakim danom osim nedelje.

U terminu od 13h do 17h biće dostupan broj telefona: 066/55-622-61; od 17h do 21h: 061/13-93-771; i od 21h do 01h tel.: 062/11-212-27  

Gošća Dnevnika RTVNP tim povodom bila je Fazila Čarovac, jedna od tri psihologa, koji će biti na raspolaganju svima kojima je potreban razgovor, psihološka pomoć i podrška u aktuelnoj situaciji covid pandemije, koja nikako da prođe, a koja nam je svima još uvek nova i nepoznata.

Za razliku od Call centra, koji u Novom Pazaru funkcioniše od početka pandemije, Trauma call centar, koji tek od sutra počinje sa radom, kako objašnjava Čarovac, pružaće iskljućivo savetodavnu psihološku podršku.

‘’Mi nećemo raditi ništa što je vezano za socijalnu pomoć i materijalna davanja, ali pružamo neku vrstu emocionalne, psihološke podrške našim sugrađanima, koji osećaju potrebu  da razgovaraju sa nekim. Mi se ne bavimo psihijatrijskim slučajevima, ne radimo seanse, niti određujemo dijagnozu, bavimo se ‘’podrškom u krizi’’ i svi koji imaju potrebu, koji osećaju bilo koju vrstu straha, imaju napade panike ili prosto osećaju zabrinutost , mogu da nas kontaktiraju, da nam se jave za stručni savet i podršku’’, rekla je Čarovac.

Čarovac je objasnila da postoji gruba podela na ljude koji su više okrenuki ka sebi i koji novonastalu situaciju koriste da unaprede odnose sa porodicom, koji koriste vreme za lični rast i razvoj, i druga grupa koja je više otvorena ka drugima i kojima ova situacija znatno teže pada, te da je njima psihološka podrška u ovakvim okolnostima neophodnija.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO