Naslovna Featured Istaknuto TRAGOVIMA ISTINE DO RASKRINKAVANJA MANIPULACIJE!!! Na sve konstatacije i iznošenje naših...

TRAGOVIMA ISTINE DO RASKRINKAVANJA MANIPULACIJE!!! Na sve konstatacije i iznošenje naših dokaza, nikada od najprozvanijeg, Muamera Zukorlića, nismo dobili nikakav odgovor!!!

Istraživački tim “Tragovima istine” osnovan je prije dvije godine, prevashodno da bi pomogao u rješavanju aktuelnog stanja, i drugi cilj za NAS u cijelom ovom projektu nije postojao i neće postojati! Kada smo osnovani prvo smo došli na zaključak da treba stati na kraj svim manipulacijama, i pronaći kompletnu istinu, jer jedino nas ona može izvući iz ove apatično-haotične situacije u kojoj se danas nalazimo.
Mnoge smo stvari uradili da bi istina izašla na vidjelo: dali smo dokaze odbornicima u Skupštini grada, uradili tekstove za razne časopise, emisije i priloge. Ono što nam je otežavalo posao u prethodne dvije godine je to što smo izbjegavali objaviti bilo kakvu istinitu temu oko poslovanja Islamske zajednice, jer smo htjeli, nama tako bitnu ustanovu, da sačuvamo poniženja. Posljednjih pola godine smo se pitali, znajući za sve ove gnusne radnje: gdje je tu islam? i shvatili da je upravo takvim malverzacijama obraz Islamske zajednice odavno oskrnavljen i da moramo igrati otvoreno.
Retorika poniženja muslimana zadnjih mjesec dana nas je još vise podstakla da to radimo, jer činjenica da neko nazove cijelu jednu skupinu muslimana: kukolj , i to ni manje ni više nego jedan muftija, a da to sve podržavaju i nastavljaju sa još gnusnijim uvredama i visoki funkcioneri SPP-a, sa raznim epitetima upućenim pojedincima: kopile, nevjernici, nečasnici…, prije svega nije u skladu sa hadisima koji opisuju veličinu “časti vjernika” kod Allaha dž.š., a pritom je necivilizacijski i neljudski čin.
Da je idejni tvorac ove nastale hajke jedan čovjek, Muamer Zukorlić, dokaz je i njegovo posljednje gostovanje na TV Sandžak, dana 02. 09. 2018. godine gdje se manifestirala nova i specifična metoda manipuliranja ljudima, upotrebljavjući razne pogrdne termine upućene svima drugima koji nisu uz njega, da su “luciferova vojska, dileri, maloumnici, zabludnici, propagandisti” itd. Pritom vješto pokušava izbjeći da da odgovor na sve teme koje smo mi posljednjih mjeseci pokrenuli.
Od svih dokaza koje smo iznijeli ne mora dati odgovor ni na šta drugo osim: zašto je 2007. godine ukinuo ekonomski sektor u Mešihatu, a zatim te iste godine skriveno ovlastio novootvorenu firmu El-max, u vlasništvu Elme Elfić, da samo ona bude zadužena za sva poslovanja Mešihata? Zar je moguće da tako bitna ustanova nema ekonomski sektor?
Njegovo djelovanje posljednjih mjeseci se svodi na suzbijanje informacija ili suzbijanje isticanja naše dokumentacije, da bi vjernici prestali slušati određene argumente, ili jednostavno, da preusmjeri pažnju negdje drugdje. Također, smišljeno barata krivim podacima o drugim ljudima, izvrnutim činjenicama, lažnim interpretacijama, te onda vješto podmeće kako bi se stvorio lažni dojam da je neko lično protiv njega, da je on jedini borac za prava Bošnjaka, a u stvari jedini krajnji cilj mu je ostvarenje kontrole nad cijelim narodom, da bi nastavio da manipuliše.
Naš tim nema ništa lično protiv bilo koga, samo želimo iznijeti dokaze narodu, jer čim nam je Allah dž.š. dao istinu kroz dokumentaciju, onda nas je i zadužio da istu dostavimo narodu, pa se zbog objavljivanja ove naše istine ne bojimo prijetnji upućenih nama, niti ovodunjalučkog niti ahiretskog Suda.
Za širenje istine u narodu pozivamo sve imame Medžlisa Novi Pazar da pročitaju sutrašnji tekst: ”Kako su svi imami Medžlisa Novi Pazar prevareni”, i da povrate svoje dostojanstvo, ako ne radi svojih penzija koje očigledno neće dobiti, zato što im se ne uplaćuje penzijsko, onda makar radi svoje djece koja nisu zdravstveno osigurana.

Exit mobile version