Naslovna Featured Istaknuto Tradicionalni prijem kod gradonačelnika Novog Pazara u čast prosvetnih radnika

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika Novog Pazara u čast prosvetnih radnika

tradicionalni-prijem-kod-gradonacelnika-novog-pazara-u-cast-prosvetnih-radnika

Tradicionalan prijem u čast prosvetnih radnika sa teritorije Novog Pazara koji su stekli uslov za odlazak u penziju, kao i njihovih kolega koji rade u otežanim uslovima u seoskim školama udaljenim od matičnih područja, organizovan je u okviru Međunarodnog dana prosvetnih radnika.

Budućim penzionerima želje da penzije troše dugo i u zdravlju, a njihovim kolegama da istraju u svojoj plemenitoj misiji, uputio je graonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Prosvetarima su ovim povodom uručeni i simbolični pokloni.

„Poziv učitelja i nastavnika jedno je od najznačajnijih zanimanja u svakoj zajednici. Grad daje izuzetnu podršku razvoju obrazovanja jer je on upravo preduslov za razvoj društva. Nastavnici su drugi roditelji naše dece, svojoh učenicika koje vaspitavaju i obrazuju. Zahvaljujemo se na ovaj način svim prosvetnim radnicima koji odlaze u penziju, kao i njihovim kolegama koji sa decom rade u otežanim uslovima na seoskom području. Grad će nastaviti da stvara sve bolje uslove za obrazovanje najmlađih sugrađana a prosvetni radnici su jedna od ključnih karika ka ovom dugoročnom cilju“, rekao je gradonačelnik Biševac nakon prijema.

On je podsetio da je iz gradskog budžeta i uz podršku Republike u proškoj godini iz periodu pre toga mnogo uloženo u kvalitet obrazovanja.
„Potpuno je rekonstruisana Osnovna škola „Bratstvo“ i to je projekat vredan oko pet milona eura.

Ista vrednost biće izdvojena za rekonstrukciju OŠ „Desanka Maksimović“ a prethodno su značajna sredstva uložena u rekonstrukciju OŠ „Stefan Nemanja“. Ove godine su učenici OŠ „Jovan Jovanović – Zmaj” dobili fiskulturnu salu, baš kao i đaci škole „Vuk Karadžić“…

Sva ta ulaganja imaju smisla kada budućnost dece počiva na pedagoškom pristupu, iskustvu i znanju kadra i ovo je bila prilika da zahvalimo ljudima koji su svoj radni i životni vek posvetili obrazovanju mladih generacija.

Posebno treba istaći trud prosvetara koji rade u školama izuzetno udaljenim od matičnih područja“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Exit mobile version