Tradicija na strani Javora

Trener fudbalera Novog Pazara Kenan Kolašinac rekao je danas da se od pobede nad Partizanom ne živi i da će njegov tim učiniti sve da pobedi Javor u predstojećoj utakmici četvrtog kola Super lige Srbije.

“To što je bilo, ostaje zapisano u istoriji. Možda nismo imali mnogo vremena da uživamo u pobedi nad Partizanom, ali ne možemo od toga da živimo. Ipak, taj uspeh nam je omogućio da sada ‘lakše dišemo’. Svaki bod je bitan da bismo ostvarili primarni cilj, a to je opstanak. Igru smo popravili i očekujemo da će to sutra rezultirati pobedom”, rekao je Kolašinac.

Javor je dobio pet uzaastopnih utakmica u Novom Pazaru, tri u Super ligi, a po jednu u prvoligaškom takmičenju i Kupu Srbije.

“To je nama tradicionalno težak protivnik. Znamo njihove kvalitete, uradili smo analizu i sve što treba tokom ove sedmice. Svi su zdravi i spremno očekuju utakmicu”, naveo je Kolašinac.

Posle tri kola, Javor i Novi Pazar su na 11. i 12. mestu u superligaškoj konkurenciji sa po tri boda.

“Slede mečevi u kojima smo možda u blagoj prednosti nad rivalima, posebno kući, ali najteže su unapred dobijene utakmice. Biće teško protiv Javora, ali uložićemo sve resurse da ostvarimo pobedu, koja može da nam odredi dalji tok prvenstva”, kazao je Kolašinac.

Vezni fudbaler Pazaraca Branislav Tomić ocenio je da su čvrstina i defanziva najveći kvaliteti Javora, ali da razmišlja samo o svojoj ekipi.

“Hoćemo da budemo glavni na našem terenu, gde se niko neće osećati lagodno. Nemamo pravo da kući odigramo loše i daćemo sve od sebe da protiv Javora upišemo tri boda. Šefu (Kolašincu) maksimalno verujemo, pa napredujemo i rastemo kao tim”, rekao je Tomić.

“Možda će trebati još malo vremena da se uigramo, ali nadam se da ćemo iz kola u kolo da pravimo sve bolje rezultate”, dodao je on.

Novi Pazar i Javor igraće u subotu od 19 časova na Gradskom stadionu bez prisustva publike.

M. Minić / rtvnp

Izvor : sportklik.rs
sportklik.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO