Naslovna Sandžak Novi Pazar Toskić: Želim da Zlatna rukavica ostane u Novom Pazaru

Toskić: Želim da Zlatna rukavica ostane u Novom Pazaru

toskic:-zelim-da-zlatna-rukavica-ostane-u-novom-pazaru

Još dva dana ostala su do početka bokserske 65. po redu međunarodne Zlatne rukavice, čiji je domaćin Novi Pazar od 2. do 4. decembra.

Borac pazarskog Dandija Džejlan Toskić i Prijepoljac Almir Memić, koji u Regionalnoj ligi ove sezone brane boje Novog Pazara, očekuju dobre rezultate.

Dvojica reprezentativaca Srbije sa poslednjeg Prvenstva sveta u Beogradu veruju da će u Sportskoj dvorani Pendik na najbolji način staviti tačku na 2022.

“U dobroj sam formi. Vezao sam desetak pobeda. Spreman sam i želim da Zlatna rukavica ostane u Novom Pazaru. Koliko znam, biće nas šestorica u kategoriji. Očekujem veliku posetu. Mnogo bolje boksujem kad su tu moja porodica, prijatelji i sugrađani”, rekao je 21-godišnji Toskić.

On je u prethodnom periodu išao između veltera i polusrednje, ali se odlučio za težu od te dve kategorije, dok Memić ostaje među sradnjašima.

“U mojoj kategoriji, do 75 kilograma, udarci su veoma snažni. Spreman sam za takmičenje, iako sam imao povredu šake i moraću na operaciju. U pitanju je tetiva. Nadam se velikoj podršci Pazaraca, kao i mojih Prijepoljaca. Verujem da vredim za zlato u mojoj kategoriji, ali želim i Zlatnu rukavicu”, naveo je 20-godišnji Memić.

64. Zlatna rukavica krajem prošle godine održana je u Loznici, a trofej u muškoj konkurenciji pripao je Nenadu Jovanoviću.

Ovogodišnji turnir startuje u petak u 17.00, dok su polufinala i finala predviđena za subotu i nedelju od 19.00.

M. Minić

Exit mobile version