Naslovna Featured Istaknuto Toskić u ringu, delegacija Novog Pazara na svečanom otvaranju SP u Beogradu

Toskić u ringu, delegacija Novog Pazara na svečanom otvaranju SP u Beogradu

toskic-u-ringu,-delegacija-novog-pazara-na-svecanom-otvaranju-sp-u-beogradu

Svetsko prvenstvo u boksu počinje 24. oktobra u Beogradu, a Novi Pazar će na dvonedeljnom takmičenju u kategoriji do 71 kilograma predstavljati član Dandija i prvak države Džejlan Toskić.

Ceremonija svečanog otvaranja planetarnog šampionata, kojoj će na poziv vodećih ljudi Bokserskog saveza Srbije prisustvovati i novopazarska delegacija, uz aktivne boksere i njihove trenere, zakazana je za nedelju od 19 časova u Beogradskoj areni.

“Država dosta ulaže u razvoj boksa, a mi sa svojim sportskim institucijama želimo da budemo deo te priče. Imamo verovatno i najbolju salu u Srbiji za borilačke sportove. Stigao je i trener sa Kube”, rekao je direktor pazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

“Uskoro ćemo promovisati nove ljude u Bokserskom klubu Novi Pazar. Želimo da stvaramo boksere, ali i da školujemo sopstveni trenerski kadar, sve kako bismo vratili pazarski boks na staze stare slave”, dodao je on.

Za Svetsko prvenstvo u Beogradu prijavljeno je 650 boksera iz 105 država.

Generalni sekretar gardskog Sportskog saveza Nermin Zećirović istakao je da je Toskić prvi učesnik velikog bokserskog seniorskog takmičenja iz Novog Pazara i da to nije slučajnost već posledica kvalitetnog rada.

On je naveo da je obezbeđen besplatan prevoz za sve koji su uključeni u rad ovdašnjih bokserskih klubova, a koji su zainteresovani da prusustvuju otvaranju Svetskog prvenstva u Beogradu.

“To smo obezbedili u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije, a polazak je u nedelju u četiri časa ujutru ispred Hotela Atlas. Sve ostale informacije vezane za put mogu se dobiti u Sportskom savezu”, dodao je Zećirović.

M. Minić

Exit mobile version