Toskić: Superliga Srbije je veliko iskustvo za mene

Bokser novopazarskog Dandija Džejlan Toskić rekao je da je zadovoljan prvim nastupom Superligi Srbije u dresu Crvene zvezde, kao i da će u tom takmičenju imati priliku da stiče neophodno iskustvo.

“Spremali smo se dugo i kvalitetno. Dobro sma kontrolisao borbu, slušao sam savete trenera i zadovoljan sam. Osećam da napredujem i da sam sve bolji. Imam sve više samopouzdanje”, rekao je Toskić.

U trijumfu Crvene zvezde nad Partizanom od 12:10 u prvom kolu Superlige Srbije, Toskić je u kategoriji do 69 kilograma pobedio boksera crno-belih Vladimira Đorđevića sa 3:0.

U velter kategoriji nastupa nekoliko kvalitetnih domaćih boksera, ali i stranci sa prebivalištem u Srbiji u trajanju od najmanje godinu dana.

Ove sezone u Superligi Srbije nadmeću se i mladi bokseri, a kadetski šampion države iz redova Dandija Dženis Vanić, takođe kao predstavnik Crvene zvezde, u razredu juniora lakših od 57 kilograma poražen je od Vladimira Beriše iz Partizana sa 0:3.

“Znače mi mnogo ovi mečevi, a titula prvaka države obavezuje da stalno budem na maksimumu. Iako sam izgubio, zadovoljan sam”, kazao je Vanić.

Boje Crvene zvezde brani i mladi takmičar Novog Pazara Anes Papić, koji nije imao protivnika u kategoriji do 54 kilograma.

Trener Dandija Dževad Ibrović izrazio je zadovoljstvo što njegovi učenici u Superligi Srbije predstavljaju Crvenu zvezdu.

“Presudnu ulogu imala je činjenica da je u uglu crveno-belih sjajni trener Miodrag Milić. Ovo je samo početak duge i nadam se uspešne saradnje. U plej-ofu pravo nastupa imaju i stranci, pa verujem da će Toskić uspeti da dobije nekoga od njih. Pre svih tu mislim na Kubanca Antonija Biseta. Tu je i Vahid Abazov, koji je svetska klasa”, naveo je Ibrović.

Sportski direktor Dandija Nijazija Mujdragić ocenio je da su bokseri tog kluba kvalitetom prevazišli Šumadijsku lige.

“Naši momci tamo najčešće nemaju protivnike, pa smo se uključili u ozbiljniju priču. Imali smo ponude od dosta klubova, ali odlučili smo se za Crvenu zvezdu. Verujem da ćemo osvojiti titulu prvaka države. Svi hvale kvalitet i ponašanje boksera Dandija. Ovo drugo mi je i važnije”, rekao je Mujdragić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO