Naslovna Featured Istaknuto Toskić i Ibrović: Dragocena iskustva iz Rusije

Toskić i Ibrović: Dragocena iskustva iz Rusije

toskic-i-ibrovic:-dragocena-iskustva-iz-rusije

Najbolji bokseri Srbije završili su tronedeljne pripreme na Kavkazu, gde su trenirali zajedno sa reprezentativcima Rusije.

Selektor Srbije Milan Piperski, u čijem stručnom štabu je i trener pazarskog Dandija Dževad Ibrović, radio je sa dvanaestoricom boksera, među kojima je bio i adut Dandija u kategoriji do 69 kilograma Džejlan Toskić.

“Trudio sam se da maksimalno iskoristim pripreme u ruskom nacionalnom kampu. Trener Ibrović i ja radili smo žestokim intenzitetom, tri puta dnevno. Zadovoljan sam, video sam da ne zaostajem za drugima. Naprotiv. Mnogima je zapao za oko moj stil, posebno jer sam mlad. U prvom planu su kvalifikacioni turniri za Svetsko prvenstvo u Beogradu, a čeka me i Evropsko prvenstvo za uzrast do 22 godine. Tu je i Beogradski pobednik, kao i nastupi za Crvenu zvezdu u domaćoj ligi”, rekao je Toskić.

Toskić i Ibrović su nastavili pripreme u matičnom klubu, zajedno s mladim borcima koji su u prethodnom periodu pokazali sav potencijal.

U punom treningu su i kadetski prvaci države Nermin Pavlović, Dženis Vanić i Admir Kamešničanin, pionirski šampion Srbije Zejd Gicić, zlatni sa Smederevske jeseni Haris Numanović i ostali bokseri Dandija.

“Velika je čast biti u seniorskoj reprezentaciji. Stekli smo dobru podlogu za dalje. Najbitnije je da smo imali priliku da se upoznamo s planom i programom ruskih stručnjaka, po kojem ćemo nastaviti da radimo. Znamo kakva je to škola. Okrećemo se narednim obavezama. Džejlan će sigurno dobiti šansu na nekom od kvalifikacionih turnira za šampionat planete u Beogradu, koji će biti održani u više država”, kazao je Ibrović

Sportski direktor Dandija Nijazija Mujdragić naveo je da za njegov klub mnogo znači činjenica da je odgajio seniorskog reprezentativca Srbije, od kojeg se u perspektivi mnogo očekuje.

“Imamo reprezentativca i trenera reprezentacije, što je velika stvar za nas. Da nije Ibrovića, teško da bismo sve ovo postigli. Dobijamo veliku podršku i od prvog čoveka Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina. Očekujem da na nivou Toskića uskoro budu i ostali mladi bokseri Dandija”, rekao je Mujdragić.

M. Minić

Exit mobile version