Tople učionice za đake OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru! Slede nova ulaganja u obrazovanje

Učenici OŠ “Vuk Karadžić, jedna je od gradskih škola sa najviše đaka. U proteklom periodu su, za dobrobit učenika i nastavnika a na da svih građana Novog Pazara u rekonstrukciju objekta uložena značajna sredstva iz gradskog budžeta. Nije izostala ni podrška resornog ministarstva. Radovi na termoizolaciji objekta su nedavno završeni, što znači da će grejnu sezonu đaci čekati u toplim učionicama a da će potrošnja ogreva biti znatno ekonomičnija. Školu su obišli gradonačelnik Nihat Biševac, zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković, predsednica Skupštine Anela Halilović Šemsović i članovi Gradskog veća.

“Iz godine u godinu ulažemo više sredstava i truda da bi deca u novopazarskim vrtićima i školama imala sav potreban komfor i potrebne uslove. Vrednost radova na izolaciji OŠ “Vuk Karadžić” je blizu 100 hiljada eura. Sledi izgradnja školske kotlare, odnosno priključenje objekta na kotlarnicu Sportskog centra, sa ciljem da za učenike obezbedimo kvalitetnije a za budžet škole jeftinije grejanje”, rekao je gradonačelnik Biševac, podsetivši da su učenici OŠ “Vuk Karadžić” prošle godine dobili i fiskulturnu salu.

“Mnogo toga je aktuelno kada je reč o investicijama u kvalitet obrazovanja. U toku je tender za potpunu rekonstrukciju i dogradnju OŠ “Desanka Maksimović”. Vrednost tog projekta je oko 5 miliona eura. Rekonstruisana je sala škole “Jovan Jovanović Zmaj”, na seoskom području, gde takođe vodimo računa o uslovima u kojima đaci pohađaju nastavu, potpuno je renovirana OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi kao i isturena odeljenja drugih škola”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac, naglašavajući da će lokalna samouprava činiti sve kako bi omogućila najmlađima da stiču najkvalitetnije obrazovanje.

Za đake, nastavnike i rukovodstvo OŠ “Vuk Karadžić”, poslednja u nizu investicija je od neprocenjivog značaja.

“Postavljenje fasade je najvažniji projekat koji je realizovan, na čemu posebno zahvaljujemo gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu. Sem ovog projekta u planu su izgradnja nove kotlarnice i sređivanje dvorišta. Sama unutrašnjost objekta je kompletno renovirana čime smo, uz podršku lokalne samouprave, obezbedili najbolje uslove za učenike i nastavnike ove škole”, poručila je direktorka Rafeta Emrović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO