Toplana u Novom Pazaru naplatila 108 miliona dinara duga, ostaje još 148

NOVI PAZAR – Gradska toplana u Novom Pazaru je 2020. godine naplatila od gradjana i privrede dug od oko 108 miliona dinara, dok je još 148 nenaplaćeno, izjavio je danas direktor tog javnog preduzeća Vladimir Marinković.On je za Radio Sto plus kazao da je zadovoljan naplatom jer je “iznad proseka u odnosu na druga javna preduzeća u Srbiji”.

“Od gradjana smo u prethodnoj godini naplatili oko 58 miliona dinara, a od privrede oko 50, dok nam trenutno korisnici usluga duguju 148 miliona, od kojih je 116 miliona dug gradjana, a 32 miliona dug privrede. Zadovoljni smo procentom naplate i nadamo se da ćemo sa tim trendom nastaviti i u ovoj godini”, rekao je Marinković.

Naveo je i da to preduzeće Direkciji Srbije za robne rezerve duguje 140 miliona dinara za preuzeti mazut, a još pet miliona duguje zaposlenima za tri mesečne zarade.

Marinković je dodao da je Gradska toplana redovno isporučivala toplotnu energiju korisnicima tokom ove grejne sezone i da je obezbedjeno dovoljno energenata do njenog završetka 15. aprila.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO