Naslovna Featured Istaknuto Tokom noći srušena džamija u Zemun Polju

Tokom noći srušena džamija u Zemun Polju

Beograd — U Zemun Polju je tokom noći srušena džamija , objekat čije su rušenje u četvrtak sprečili građani, saopštila je Opština Zemun.

Opština Zemun ističe da je Islamska zajednica kao investitor bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

“Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava”, navodi se u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći. Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje, a policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani, ali i nastavljani bez dozvole.

Akcija rušenja trajala je dva sata, a mediji prenose da je reč o nelegalnom verskom objektu koji je podigla Islamska zajednica.

Meštani su reporteru Tanjuga rekli da je pre i tokom rušenja bila ugašena struja i, kako tvrde, nisu im radili mobilni telefoni.

Imam Emin Zejnulahu rekao je da je dogovor bio da se sruši krov i sedam redova cigala, jer je za ostali deo zgrade pokrenut postupak legalizacije. Medjutim, kako kaže, taj dogovor nije poštovan.

Vernici Islamske zajednice, pošto je u toku Ramazan, svoju molitvu danas će obaviti na ulici, jer kako kažu, sada nemaju verski objekat, javlja Tanjug.

GRADJANI ZEMUN POLJA SPREČILI RUŠENJE DŽAMIJE U IZGRADNJI / VIDEO

 

Exit mobile version