Naslovna Featured Istaknuto Tiodorović: Letnje bašte bi mogle da rade, više kažnjavati za ilegalne žurke

Tiodorović: Letnje bašte bi mogle da rade, više kažnjavati za ilegalne žurke

tiodorovic:-letnje-baste-bi-mogle-da-rade,-vise-kaznjavati-za-ilegalne-zurke

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je ukoliko se obezbede uslovi može da dođe do otvaranja letnjih bašti pojedinih ugostiteljskih objekata, ali je pozvao da je više kažnjavaju oni koji organizuju ilegalne žurke u zatvorenom prostoru, jer je „nemoguće da nisu svesni šta rade, već to verovatno rade sa jasnom namerom“.

On je naveo da još uvek nije zakazana sednica Kriznog štaba i da se na zna da li će ona biti sutra.

“Svi razumemo da ovo predugo traje, da je ljudima potrebno da izađu prošetaju parkom, to je u redu i to je potrebno. To ne kritikujem. Ja sam čak i za to da ukoliko postoje uslovi da se otvore i letnje bašte. Ali ovde se ne radi o tome, ako je objekat zatvoren i unutra se prave žurke, to podleže krivičnom zakonu” naveo je Tiodorović za TV Nova S.

Kada vidi takve stvari kako kaže, oseća se vrlo loše, a veruje da se “još gore osećaju njegove kolege u kovid bolnicma, koje su pretrpane i jedva ima mesta za sve bolesne”.

“Ne mogu da shvatim da ljudi to ne prate i da ih se to ne tiče. Dolazim do zaključka da nije stvar da neki to ne razumeju već da rade to namerno. Recimo, da neko napravi ilegalnu žurku, zatvori se i kada policije dođe ne žele da otvori. Čini mi se da tu ima i neke druge namere. Razlikujemo one koji hoće da prošetaju od onih koji prave žurke u zatvorenom koje su zabranjene i koji žele na taj način da nam pokažu da su oni iznad zakona. Ne verujem da ne znaju koja je to opasnost, pošto je bolest prisutna svuda oko nas” objasnio je Tiodorović, prenosi Nova.rs.

Piše: Nova.rs

Istinomer

Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Exit mobile version