TIKA rekonstruiše ginekološko-akušersko odeljenje u Novom Pazaru

Novi Pazar – Zamjenik predsjednika Turske agencije za razvoj TIKA Sureja Polat i direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek potpisali su ugovor o generalnoj rekonstrukciji Ginekološko-akušerskog odeljenja, za šta će biti izvojeno oko million evra. Realizacijom ovog projekta zdravstvena zaštita će biti podignuta na mnogo veći nivo, čime će, kako se očekuje, biti smanjena stopa umiranja beba i olakšano zbrinjavanje porodilja.

 

“Rekonstrukcija Ginekološko-akušerskog odeljenja predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u zdrvastveni sistem Opšte bolnice”, ocenjeno je nakon potpisivanja ugovora.
Kako je dogovoreno na sastanku, u ove radove Turska agencija za razvoj TIKA investiraće oko milion evra, a rekonstrukcija podrazumijeva kompletno uređenje prostora i renoviranje podova, zidova i instalacija, kako na neonatologiji i ginekologiji, tako i u porodilištu. Gosti iz Turske su videli u kakvim uslovima se rađaju bebe u Novom Pazaru. Obišli su operacione sale, službene i prostorije u kojima borave pacijentkinje, ali su razgovarali i o detaljima projekta i dinamici radova, koji će početi u narednih desetak dana.
„Predajemo građevinski objekat izvođaču za početak radova. Naša želja je da se u što kraćem roku renovira prostor. Rok radova je šest mjeseci, a mi se nadamo da će sve biti završeno za četiri mjeseca. Izražavam veliko zadovoljstvo što ste nam ukazali priliku da sarađujemo i da vam pomognemo u ovako važnom i plemenitom projektu.“, rekao je zamjenik predsjednika Turske agencije za razvoj TIKA Sureja Polat.
Na sastanku je dogovoren i nastavak saradnje nakon rekonstrukcije Ginekološko-akušerskog odjeljenja, što podrazumijeva nabavku opreme i nameštaja, razmjenu iskustava i ljekara i stručno usavršavanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO