TIKA pomaže poplavom ugrožene

Sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem i članovima Gradskog štaba za vanredne situacije, stanovnike poplavom zahvaćenog naselja Jaklja obišli su potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić i direktor turske agencije za razvoj TIKA Mehmet Bayrak. Oni su obećali pomoć u sanaciji poplava, a TIKA je obezbedila i nekoliko novih crpnih pumpi.
Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da su najviše štete pretrpeli upravo žitelji naselja Jaklja, te da će se Gradska uprava, uz pomoć Vlade i donatora potruditi da što pre obezbedi pristojne uslove za život. On je rekao da jedan deo kuća u tom naselju nije više za stanovanje, te da je nameštaj u kućama u potpunosti uništen.
TURSKA RAZVOJNA AGENCIJA TIKA ( AUDIO SNIMAK )

U tešku situaciju na terenu uverio se i direktor agencije TIKA Mehmet Bayrak, koji je stanovnicima poželeo brz oporavak i obećao pomoć Vlade Turske.

20160309032128

’’Kamo sreće da se ova poplava nijE dogodila, pa da smo danas došli u Novi Pazar drugim povodom, da pokrenemo novi razvojni projekat. Ali, činjenica je da se poplava dogodila i mi smo došli sa poštovanim gradonačelnikom i drugim predstavnicima vlasti da uradimo analizu na samom terenu. Došli smo da budemo uz vas u ovim teškim danima i da vidimo šta možemo da učinimo, kako bismo pružili pomoć ovim ljudima’’, rekao je Bayrak.

Zahvaljujući agenciji TIKA, danas su u Novi Pazar stigle i nove crpne pumpe, koje će u značajnoj meri ubrzati proces izbacivanja vode iz poplavljenih kuća.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO