Naslovna Sandžak Nova Varoš TIKA donirala 550.000 evra za sedam ambulantnih kola

TIKA donirala 550.000 evra za sedam ambulantnih kola

1

Turska razvojna agencija TIKA koju je predvodio predsednik Serdar Ćan sa saradnicima dodelila je Novom Pazaru ključeve za dvoje ambulantnih kola, koja će pripasti HItnoj pomoći i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji.

I ostale sandžačke opštine dobile su po jedno ambulantno vozilo na svečanosti upriličenoj u bašti Kulturnog centra.  Današnjoj svečanosti prisustvao je I potpredsednik Vlade I ministar spoljne I unutrašnje trgovine I telekomunikacija Rasim Ljajić, ambassador  Republike Turske u srbiji Mehmat Kemal Bozaj, kao I supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić koja je ujedno iI predsednica  humanitarne organizacije Dragica Nikolić. Vrednost današnje donacije koja je jedna u nizu Turske razvojne agencije u Srbiji je 550.000 evra.

Sedam najsavremenijih ambulantnih vozila koja su danas dodeljena predstavnicima šest sandžačkih opština pomoćiće kvalitetnijoj i bržoj zdravstvenoj nezi za veliki broj pacijenata na teritoriji šest sandžačkih opština. Ovo je samo jedna u nizu značajnih donacija Turske razvojne agencije TIKA koja je od početka rada u Srbiji donirala 7 miliona evra.

Zahvaljujući se na značajnoj pomoći TIKE potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je odličnu saradnju Turske i Srbije i naglasio tri nivoa odnosa:nivo koji se tiče pomoći TIKE brojnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, poput rekonstrukcije I izgradnje civilnog aerodroma kod Kraljeva, zatim ekonomski nivo i politički.

„Nikada odnosi Turske i Srbije nisu bili bolji,a do kraja godine organizovaćemo i zajedničku sednicu dve Vlade“ – rekao je Ljajić. Ambasador Turske Mehmaed Kemal Bozaj zahvalio se ministru Ljajiću na inicijativi da TIKA počne da radi u Srbiji, ali i Dragici Nikolić koja je u Ankari na sastanku sa predsednikom TIKE Serdarom Ćanom ustanovila oblasti kojima je pomoć nephodna kao što je zdravstvo.

Predsednik TIKE Serdar Ćan zahavlio se svima koji su došli na svečanost I istakao da veoma bitno da asocijacija na Balkan ne budu ratovi I sukobi, već neke lepe slike, poput saradnje I mira. On se zahvalio I ministru Ljajiću na inicijativi da TIKA počne sa radom u Srbiji, ali i prvoj dami Srbije koja se puno zalaže da pomogne svom narodu.

Predstavnici opstina koje su dobile vredna ambulantna kola zahvalili su se Turskoj razvojnoj agenciji i istakli da se nadaju novim projektima sa prijatejima iz Turske.

Dva vozila koja su pripala Novom Pazaru otići će u ruke Hitnoj službi i Specijalnoj bolnici Novi Pazar. Današnju svečanu ceremoniju upriličile su I članice Gradskog folklornog ansambla.

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version