TIJANINO STANJE PREVIŠE RIZIČNO: Komercijalne avio kompanije odbile da devojčicu voze u Hjuston

Let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva lekara iz Srbije.

tijana

 

Ni jedna komercijalna avio kompanija nije pristala da preveze osmogodišnjuTijanu Ognjanović do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika, tako da roditelji traže specijalizovanu avio kompanija koja bi je prevezla do Amerike.

Prof. Jovan Košutić, kardiolog u Institutu za majku i dete, koji Tijanu leči od 2007. godine kada je uspostavljena dijagnoze bolesti, rekao je Tanjugu da će se u narednih dan- dva znati kada će devojčica krenuti na lečenje u Ameriku i da se nadaju da će to biti do kraja nedelje.

“Danas je stigla informacija da komercijalne agencije neće da je vode, zbog velikog rizika, tako dasigurno neće ići u Hjustonkomercijalnim letom. Tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva”, rekao je prof. Košutić.

On je objasnio da let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva lekara iz Srbije.

Prof. Košutić je naglasio da je devojčica sada u stabilnom stanju, ali da je generalno gledano za nju let u Hjuston rizičan.

Intervencija je prvo trebalo da se uradi u AKH bolnici u Beču, pa je jedina šansa za ovu devojčicu ostala je klinika u Hjustonu, koja ima iskustva sa ovako teškim pacijentima, gde su roditeljima prvo tražili 1.015.000 dolara, da bi posle intervencija i pritisaka sa raznih strana taj iznos bio smanjen za 30 odsto, na 710.000 dolara.

Angažovanjem mnogobrojnih javnih ličnosti, ali i građana, prikupljeno je dovoljno novca za lečenje osmogodišnje Tijane Ognjanović..

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO