TEŠKA NOĆ U SJENICI: Izlila se reka Grabovica, poplavljeno 40 objekata i podrum osnovne škole

Pixabay/ilustracija SJENICA – Obilne padavine napravile su najveće probleme u Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole.

Jaka kiša padala je juče na području jugozapadne Srbije, još jača u Crnoj Gori. Obilne padavine prave probleme i u Bosni i Hercegovini.

Noćas su se izlili potoci u području Sjenice, javlja RTS.

Davor Vidović-načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije, rekao je da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna. Izlili su se lokalni potoci na teritoriji Brodareva, što nije ugrozilo objekte oko njih.

“Najveći problem nastao je u Sjenici, zbog izlivanja reke Grabovice koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i 6 objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Nadležne ekipe su na terenu i otklanjaju posledice poplave. Životi i zdravlje ljudi nisu ugroženi”, navodi Vidović i dodaje da je jedna tročlana porodica evakuisana.

Procene su da bi vodostaj na Limu kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a ugrožen je i vodostaj na Ibru.

Potpećko jezero je puno, Lim nadolazi, od ponoći do jutarnjih sati vodostaj je porastao za 70 centimetara, što je pola metra ispod granice vanredne odbrane od poplava. Ovakvoj situaciji doprinose i bujični potoci, javlja izveštač RTS-a.

Obilne padavine najavljene su i za danas na jugozapadu zemlje..

Kurir.rs/RTS

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO