Naslovna Featured Istaknuto Teška epidemiološka situacija u Novom Pazaru

Teška epidemiološka situacija u Novom Pazaru

teska-epidemioloska-situacija-u-novom-pazaru

NOVI PAZAR – Stručno-operativni tim Gradskog štaba za vanredne situacije razmatrao je danas epidemiološku situaciju u Novom Pazaru.

„Zvanično tumačimo kao tešku, posebno kad uzmemo u obzir situaciju u okolnim gradovima, budući da smo regionalni centar. Trenutno imamo 120 pozitivnih pacijenata, od kojih se većina odlučila da bude na kućnom lečenju. Velika opasnost je porast broja zaraženih u okolnim krajevima, posebno u Kraljevu i u Raški. Dnas smo odlučili da se uputi dopis Sandžakttransu, odnosno Kavimu, da svi autobusi budu posebno dezinfikovani. Donet je zaključak da se pojača dezinfekcija autobuske stanice, kruga oko bolnice i glavnih ulica u gradu. Posebno bih želeo da apelujem na naše građane, koji su u nešto boljoj meri disciplinovaniji da posle 21h odu kući, da se ne okupljaju u gradu jer će i policijski nadzor biti pojačan jer se svako okupljanje zabranjeno. Danas stupa na snagu republička odluka o zatvaranju svih objekata u 21h, osim apoteka i benziskih pumpi. Nama je potrebno da preskočimo ovaj talas u naredne 2-3 nedelje i nadamo se da će posle doći do opadanja i jenjavanje cirkulacije virusa. Novi Pazar se trenutno jako dobro drži i nadamo se da ovaj trend možemo da zadržimo uz pridržavanje svih mera. Grad će postaviti kontejnere sa dezinfekcionim sredstvima. Već smo podelili pumpe upravnicima zgrada.“, rekao je gradski većnik dr Fevzija Murić On je dodao da je štab danas razmatrao preporuke struke, a mere se donose u skladu sa situacijom i da će se u slučaju pogoršanja donositi nove mere.

Osvrnuvši se na stanje u školama, on je kazao da su trenutno 4 prosvetna radnika zaražena i da se razmatra mogućnost da se uradi slučajna proba uzorka da se testiraju učenici, budući da su oni mladi i da mogu asimptomatski da prenose virus.

indeksonline.rs

Exit mobile version