Terzićeva i Bibić pišu istoriju

1278

Novi Pazar – Sedmom pobedom na 49. Belom krosu Amela Terzić se po broju trijumfa na večnoj listi izjednačila sa Oliverom Jevtić. Na stazi dugoj 3000 metara Elvedina Zornić i Teodora Simović zauzele su četvrtu i petu poziciju.

Sedamnaestogodišnji Elzan Bibić u sjajnom stilu pobedio je u seniorskoj trci na 6000 metara ispred Mađara Lasla Gregora i Slovenca Primoža Kobea i na taj način postao najmlađi pobednik ove trke u istoriji Belog krosa. U istoj trci Muamer Hasanović zauzeo je peto mesto. U konkurenciji pionirki starosti 10 i 11 godina dupla pobeda Novopazarki, do prvog mesta došla je Saima Murić iza koje je u cilj ušla Vanja Petrović.

Kod muškaraca ovog uzrasta Vahid Gicić bio je drugi. U takmičenju pionira, 12 i 13 godina, Hamza Hanić osvojio je drugo mesto, dok su stariji pioniri Amel Džakovac i Amra Terzić zauzeli su četvrta mesta. Dva dana kasnije AK Novi Pazar pokupio je najviše prvih mesta na Sretenjskoj trci u Ušću. Pobedili su seniorka Teodora Simović, juniorka Elvedina Zornić, starija pionirka Lidija Petrović, mlađi pionir Hamza Hanić, pionir Vahid Gicić i pionirka Saima Murić.

izvor: Danas