Terzić: Metićevo ubistvo nije destabilizovalo grad

dragan_terzic_850226914Načelnik Policijske uprave (PU) Novi Pazar Dragan Terzić izjavio je danas da poslednje ubistvo ne potvrđuje tezu da je bezbednosna situacija u gradu drastično pogoršana.

Fatmir Metić (26) ubijen je juče u centru Novog Pazara pred više desetina prolaznika.

Terzić je u izjavi  ocenio da je “pravo mesto” za diskusiju o bezbednosti Savet za bezbednost Novog Pazara, koji ne funkcioniše.

“Pošto to telo (Savet za bezbednost Novog Pazara) ne fukcioniše, sada mogu reći da stanje opšte bezbednosti u gradu nije moglo da destabilizuje ubistvo Metića”, rekao je Terzić.

On je dodao da je kao počinilac ubistva identifikovan Semir Koca, zvani Jenki, i da je za njim raspisana poternica.

“Danas smo nadležnom tužilaštvu podneli i odgovarajuću krivičnu prijavu”, izjavio je načelnik PU.

Prema njegovim rečima, bezbednost i stopa opšteg kriminala u svakoj lokalnoj zajednici rezultat je rada i saradnje najvažnijih struktura u vlasti.

“Policija je samo jedna od karika u lancu bezbednosti. Policija hapsi i podnosi prijave, a uspeh u borbi protiv kriminala je evidentan samo ukoliko svi posle toga urade svoj deo posla i ukoliko prijavljeno lice dobije adekvatnu kaznu”, ocenio je Terzić.

Poslednje ubistvo u tom gradu bilo je povod da se po tom pitanju oglase gotovo svi zvaničnici.

Predstavnici vlasti i poltike u Novom Pazaru smatraju da je opšte stanje bezbednosti u Sandžaku na niskom nivou i da su u novopazarskoj policiji potrebne personalne promene.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je i da policija „ne može da uspostavi red i mir“ i da su tu promene neophodne.

Gradonaćelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da poslednje ubistvo predstavlja još jedan dokaz da je bezbednost ugrožena i da se nešto mora menjati u organima koji su zaduženi za bezbednost grada.

Bezbednost i kriminal u Sandžaku prethodno su bili tema diskusije i između poslanika iz Sandžaka-Enisa Imamovića, Emira Elfića i Muja Mukovića, s jedne strane, i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vućića.

Poslanici tvrde da su Bošnjacima u Sandžaku brojnim krivičnim delima ozbiljno urušena lična i imovinska sigurnost i da bi trebalo da se formira radna grupa koja će se baviti rešavanjem nagomilanih problema.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO