Naslovna Vijesti Hronika Tepić: Ima najmanje sedam svedoka i žrtava podvođenja devojčica i žena

Tepić: Ima najmanje sedam svedoka i žrtava podvođenja devojčica i žena

tepic:-ima-najmanje-sedam-svedoka-i-zrtava-podvodjenja-devojcica-i-zena

JAGODINA – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prenela je novinarima da je policiji rekla sve o svojim saznanjima koja se tiču, navodinog, podvođenja devojaka i žena u Jagodini u organizaciji predsednika skupštine opštine u tom gradu Dragana Markovića Palme, ali da nije htela da otkrije njihov identitet jer ne želi da ih dovede u opasnost.

Foto:Tanjug
“Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status “posedno zaštićenog svedoka” svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspoalganju sam 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam”, rekla je Tepicuh novinarima nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi u Jagodini.

Istakla je da je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je istakla da jagodinskoj polciiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi i podsetila da su, kako kaže, i u samom tužilaštvu “priznali” da nemaju poverenja u vođenje postupka u Jagodini, te da su delegirali predmet u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pored toga, kako je navela, “Palma nije trepnuo danima” i non stop traga za svedocima i pokušava da ih diskredituje i da zastraši svakog ko bi pokušao da svedoči bilo kao očevidac bilo kao žrtva.

“Ja neću da mu dam na tacni to zadovljstvo”, navela je Tepić.

Kaže da se pred policijom pozvala na Zakonik o krivicnom postupku, koji kaže da tužilac ima pravo da obezbedi status posebno oseljivog svedoka, svedocima i žrtvama tako da ne moraju dolaze u policiju i da onda to svi znaju.

Tepić tvrdi da bi tužilac mogao njih da saslušava video linkom, skajpom ili da od njih kod kuće uzme iskaz.

Kao još jedan razlog neotkrivanja identiteta žrtava, Tepić je navela to što je, nakon njenih tvrdnji o Markovićevim radnjama, protiv nje 393 lica podnelo prijave.

Navela je da i su Markovićeva sekretarica i njegove bliske saradnice iz opštine Jagodina uključene u organizovanje kontakata između devojaka i korisnika usluga.

Tepić je nešto manje od dva sata bila na informativnom razgvoru u policiji koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi sa tim tvrdnjama.

Inače, postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je tužilaštvo donelo odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela optužbe na račun Markovića i drugih osoba o podvođenju devojaka i žena u Jagodini.

Markovića je optužbe odbacio kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika S SP Dragana Ðilasa prethodno pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštov u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićke i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

indeksonline.rs

Exit mobile version