Teodorović: Spomenik Miloševiću – vrhunac bezobraznosti

Beograd – Predlog za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću je vrhunac bezobraznosti, “jer se dobro sećamo tog vremena i kroz šta smo prošli”, smatra urednik u beogradskom dopisništvu Radija Slobodna Evropa Miloš Teodorović.

“Sve i da je bio puki posmatrač, Milošević je odgovoran, a ne što je bio političar koji je demonstrirao manjak empatije, brutalnost, posledice njegove politike su katastrofalne. Mesto Miloševića je jasno utvrđeno, govore o tome njegove posledice”.

Posle izjave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena da kosovske vlasti moraju da ispune dogovore iz Brisela, Priština će morati da “proguta knedlu” i da nađe kompromis, smatra Miloš Teodorović.

On kaže da je očekivao ovakvu poruku, jer, kako kaže, Bajden nije došao s poluinformacijama u posetu i zna kako stoje stvari u Srbiji i na Kosovu.

“Pregovori u Briselu će trajati, pat pozicija je trenutno, obe strane su se obavezale Briselskim sporazumom. Priština je tražila rešavanje mosta u Kosovskoj Mitrovici i to se rešava, tražila je rasformiranje paralelnih vlasti na severu Kosova, to je veliki izazov. Posle izjave Bajdena moraće da progutaju knedle i da nađu kompromis”, kaže Teodorović.

Izvor. N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO