Naslovna Sandžak Novi Pazar Teodora Simović: U fokusu srednje i duge deonice

Teodora Simović: U fokusu srednje i duge deonice

teodora-simovic:-u-fokusu-srednje-i-duge-deonice

Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović najavila je da će se u narednom periodu fokusirati na srednje i duge deonice.

Ona je otvorila sezonu sa četiri dvoranske pobede na beogradskoj Banjici, uz lične rekorde na 1.500 i 3.000 metara.

Simović nije trčala “pod krovom” od 2019, kada je u Beogradu postala vicešampionka Srbije na 1.500 metara.

“Dvorana se trči tokom januara i februara, a u tom periodu spremala sam se za maratone u martu i aprilu. Nije bilo moguće uklopiti treninge i takmičenja. Dvorana je pala u drugi plan, iako sam želela da trčim jer brzina je uvek potrebna”, rekla je 29-godišnja Simović.

Ona je krajem januara sa 9:41,73 minuta trijumfovala u disciplini 3.000 metara na tromeču selekcija Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Potom je na istoj deonici pobedila na mitingu srebrne kategorije Svetskog dvoranskog tura, a sa 9:28,54 minuta za oko 18 sekundi poboljšala je lični rekord.

Usledila su dva zlata na državnom šampionatu, uz rezultat karijere na 1.500 od 4:30,88 minuta. Do najsjajnijeg odličja na dvostruko dužoj deonici stigla ja sa 9:38,01.

“Možda ću nastupiti na nekom od dvoranskih mitinga u inostranstvu. Iz baze bi trebalo da u aprilu istrčim i neki polumaraton jer neću da budem bez takmičenja. Što se sezone na stazi tiče, videćemo. Sve se zasniva na komunikaciji sa trenerom Rifatom Ziljkićem, pa u ovom momentu ne mogu baš ni tačno da kažem šta hoću”, navela je Simović.

M. Minić

Foto: SAS

Exit mobile version