Naslovna Zabava Tek mu je 15 godina a već je preduzetnik, investitor, izvršni direktor...

Tek mu je 15 godina a već je preduzetnik, investitor, izvršni direktor i milioner !

99

Američki tinejdžer s 13 je godina osnovao kompaniju koja nakon dvije godine vrijedi 3,5 miliona dolara, a ima i velike planove za budućnost.

Jaylen Bledsoe američki je preduzetnik, investitor i IT konsultant koji je prije manje od dvije godine pokrenuo kompaniju Bledsoe Technologies za web i grafički dizajn i IT konsalting, pa je njena vrijednost danas narasla na 3,5 miliona dolara, a broj radnika koji rade ili sarađuju s njegovom kompanijom narastao je sa samo dva na čak 150.

Njegova priča se vjerovatno ne bi previše razlikovala od ostalih uspješnih američkih preduzetnika da Bledsoe nije 15-godišnji srednjoškolac koji je u preduzetničke godine ušao sa samo 13 godina, a njegova kompanija danas sarađuje s divovima poput Microsofta i Lenova, prenosi Dnevnik.hr.

Na Huffington Postu kažu da je, osim kao preduzetnik čija kompanija danas vrijedi nekoliko miliona dolara, Bledsoe aktivan i u raznim školskim organizacijama te je predsjednik školskog vijeća i izvršni tehnički direktor St. Louis Volunteena, programa koji podstiče tinejdžere na volontiranje.

‘Preuzmite rizik‘, jedan je od savjeta koji je on slijedio tokom svoje preduzetničke karijere te svim ostalim početnicima u preduzetništvu, pogotovo tinejdžerima, savjetuje isto. Kaže da, kada ste maloljetnik, ništa vas ne može obeshrabriti te nakon neuspjeha uvijek možete ponovno ‘stati na noge’ i krenuti naprijed.

Što se budućnosti tiče, Jaylen Bledsoe nakon završetka srednje škole planira ići na Harvard, a trenutno ima i velike planove za Bledsoe Technologies. Tako trenutno sarađuje s nekoliko hotela s kojima radi na ‘check in mobile’ projektu koji bi trebao omogućiti prijavu u hotele direktno s pametnih telefona te bi, umjesto klasičnih hotelskih ključeva, odnosno kartica, gosti u sobe ulazili koristeći svoje mobilne uređaje.

S obzirom na znanje i ambicije ovog mladića, vjerovatno ćemo o njemu i njegovim projektima još puno toga čitati tokom sljedećih godina.

 

Exit mobile version