NOVI PAZAR – Za novog predsednika Izvršnog odbora Foruma mladih Sandžačke demokratske partije izabran je Tarik Rupić. Potpredsednici su Denis Biševac, Tarik Duštinac, Mihajlo Mihajlović, Amra Šabotić, Aida Dragolovčanin, Zorana Sekulić. Za generalnog sekretara Foruma mladih izabran je Hivzo Bektović.

Mladima je sreću i uspeh u daljem radu poželeo i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović.

„Partija koja poseduje ovako dobru i uspešnu omladinu ne treba da brine za svoju sigurnu budućnost. Sandžačka demokratska partija je najjača stranka,a tome je doprinela naša umerena politika , politika srednjeg puta, koja daje garanciju za prosperitet svih ljudi. Sa vašim entuzijazmom, ono što smo mi započeli vi morate jednog dana u budućnosti i nastaviti. Morate da budete snažni, odlučni i odgovorni i puno da radite, a od nas imate podršku i tu smo da saslušamo sve vaše ideje, da vam pomognemo da ih ispunite, jer vi ste naša nova energija“, poručio je Hasanović.

Želju u radu i puno uspeha novom rukovodstvu foruma mladih SDP-a poželela je i predsednica Skupštine dr Anela Halilović Šemsović.

„Sve što u životu radim, radim zbog mladih i vi ste mi večita inspiracija. Nije ova partija najjača jer je najbrojnija, već zato što okuplja najčestitije i najbolje ljude u ovom gradu, a to smo videli i danas“, rekla je Halilović Šemsović.
Direktor Sandžačke demokratske partije Muzafer Dragolovčanin poručio je novom rukovodstvu Foruma mladih da su oni pokretačka snaga stranke.

„Sandžačka demokratska partija je za 12 godina koliko je na valsti uvek davala šansu mladima, ženama i svima onima koji mogu da doprinesu kvalitetnijem političkom životu. U ovoj stranci se cene rad, ideje i bez obzira na godine i na sve ostalo to u SDP-u pobeđuje. Ja vas vidim sa dobrim idejama, SDP je najbolja stranka jer mi nemamo vremena za politička prepucavanja jer mi radimo za bolju i svetliju budućnost svih građana“, rekao je Dragolovčanin.

Novoizabrani predsednik Izvršnog odbora Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Tarik Rupić zahvalio je svima koji su u njemu prepoznali osobu koja je sposobna da bude pokretač omladine najjače stranke na našim prostorima.

“Mesto na koje sam danas izabran nijednog trenutka ne posmatram kao ličnu titulu, već kao jedan težak ali u isto vreme lijep emanet i obavezu. Čast mi je što ću zajedno sa vama koji ste prisutni i sa još mnogo drugih koji danas nisu tu , saradjivati i nadam se ispisati neke nove, uspešne stranice u istoriji kako SDP-a tako i našeg grada. Imao sam tu sreću da svoje studentske dane provedem u inostranstvu odakle sam kao neko ko je oduvek zainteresovan za politiku i razna društvena pitanja bio u prilici da situaciju u našoj državi a posebno na lokalnom nivou sagledam iz jednog drugačijeg, sveobuhvatnijeg i objektivnijeg ugla. Sve to dovelo me je do ovoga gde sam danas. Kad to kažem, naravno mislim na činjenicu da sam spreman da odlučno podržim I budem reprezent politike koju vodi jedina, ozbiljna stranka u našem gradu. Mi ovde prisutni smo svakako verujem toga svesni ali je na nama da budućim delovanjem isto to pokažemo onim ljudima koji i dalje misle da su svi isti. SDP u celini, pa tako i nadaleko poznata omladina stranke je od samog osnivanja kroz svoje delovanje predstavljala drugačiju opciju. Takav put se pokazao kao ispravan jer SDP se predstavlja delima a ne praznim pričama. To na nas,novu generaciju, stavlja dodatni teret , ali bi trebalo i da nam predstavlja dodatnu motivaciju. Da u nama probudi poriv da zajedno sa ljudima koji već znaju kako, radimo i učinimo da Pazar postane još bolje mesto za sve. Moramo uvek biti spremni da dajemo sebe i da činimo svoju zajednicu sigurnijim i boljim mestom za život”, rekao je Rpić u svom prvom obraćanju kao predsednik Foruma mladih SDP-a.

Jedna od poruka upućenih sa skupa jeste da će Sandžačka demokratska partija i u budućnosti biti nosilac političkog, obrazovnog, privrednog i kulturnog razvoja grada.

indeksonline.rs