Tandir uputio čestitke SDP-u na pobjedi, Muratović udario na Usamu Zukorlića

Odmah nakon završetka izbora za BNV i nakon izbrojanih glasova Samir Tandir je sinoć odmah čestitao listi SDP na pobjedi, i istakao da je BOSS od danas realnost i četvrta politička opcija u Sandžaku. Tandirov FB status prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji, želim da se zahvalim svim Bošnjakinjama i Bošnjacima koji su podržali našu listu. Po prvi put jedna četvrta lista će imati svog vijećnika, ponosni smo na taj uspjeh. Od danas je BOSS zvanično četvrta politička snaga u Sandzaku. Želim da čestitam prvom na listi dr Admiru Muratoviću na osvojenom mandatu, siguran sam da će nas predstavljati na najbolji mogući način. Želim da čestitam svim budućim vijećnicima. Bošnjačko nacionalno vijeće mora da bude kuća svih nas, institucija koja nas okuplja a ne dijeli. Vijeće mora da u saradnji sa svim drugim državnim institucijama izbori se za prava koja nam po Ustavu i zakonu pripadaju. Čestitam pobjedniku izbora, listi SDP Husein Memić.

 

 

Nakon završetka izbora za BNV Usame Zukorlić se obratio svojim pristalicama i nazvao političku partiju BOSS “brukom”, nakon toga mu je nosilac liste “Za Sandžak i dobre Bošnjane”, kao i potpredsjednik BOSS-a Admir Muratović odgovorio da je najveća bruka iskopati baba zarad političkih poena. Muratovićev FB status prenosimo u cjelosti:

Stid je dio imana.
A sramota je raskopati baba da bi dobio političke poene.
I preći preko toga kao da se nista desilo nije!
E takvu sramotu ne može oprati historija a “izbornu sramotu” vec naredni izbori!

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO