Tandir umješan u pronevjeru 5000 evra od privrednika Fahrudina Dizdarevića, namjenjenih prijepoljskoj bolnici !!!

Uspješni privrednik iz Prijepolja, Fahrudin Dizdarević, koji više od decenije posluje u Njemačkoj, nedavno je donirao 10 hiljada evra pomoći namjenjenoj za nabavku nemedicinske opreme Opštoj bolnici u Prijepolju, kako bi pacijentima koliko-toliko olakšao boravak u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Za taj iznos kupljeno je po 170 posteljina, hotelskih ćebadi, frotirnih peškira i jastuka, a samoj predaji donacije direktoru bolnice, Zoranu Drobnjaku, pored donatora, prisustvovali su i lider Stranke pravde i pomirenja, Muamer Zukorlić, sa stranačkom televizijom i svitom iz Prijepolja Samirom Tandirom i Milanom Gačevićem.
Gradom na Limu brzo se čula informacija da je na konto ovog Fahrudinovog humanog gesta debelo omastio brke, što nas je navelo da provjerimo te navode. Na osnovu pribavljenih ponuda prema specifikaciji doniranih artikala bolnici do kojih je naša redakcija došla, poslije zahtjeva upućenog na adrese nekoliko firmi iz Prijepolja, Novog Sada, Čačka i Beograda, došli smo do saznanja da je neko zloupotrebio dobru volju donatora i za sebe prisvojio 5 hiljada evra, što predstavlja vrijednost 50% od ukupne donacije. Naime, svaka od pristiglih ponuda koje smo dobili ne premašuju iznos od 600 hiljada dinara, što je, ukoliko se pretvori u evre, oko 5 hiljada.
Ključno pitanje koje se nameće jeste: ko je prisvojio, ili narodnim rečnikom rečeno, ko je ukrao polovinu novca od Dizdarevića, namjenjenog prijepoljskim pacijentima i kakvu sliku nakon ovoga šaljemo drugim potencijalnim dobrotvorima?

Sva dokumentacija nabavke nemediciske opreme dostavljena redakciji. Zbog zaštite javnog prozivanja firmi, ne objavljujemo do daljneg ništa od faktura! Samo ćemo nastaviti sa istragama!!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO