Tandir: Militantni član Zukorlićeve stranke napao Muratovića, očekujem da se uhapsi i adekvatno kazni

Nakon što je danas u Novom Pazaru napadnut samostalni odbornik i bivši član Stranke pravde i pomirenja, Admir Muratović, oglasio se i Samir Tandir, bivši narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije.

“Podrška za brata Admir Muratovic. Heroj odbrane Islamske zajednice i učesnik u svim akcijama koje je vodio rahmetli muftija Muamer Zukorlić, univerzitetski profesor, uzoran suprug i roditelj, stavljao glavu gdje drugi nisu smjeli nogu. Danas je mučki napadnut u sred bijela dana u Novom Pazaru od strane militantnog pripadnika Stranke pravde i pomirenja. Očekujem da policija uhapsi izgrednika i da ga sud adekvatno kazni” – napisao je Tandir na društvenoj mreži “facebook”.

Inače, u maju tekuće godine, potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), i bivši narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije, Samir Tandir, podneo je neopozivu ostavku na sve funkcije u SPP.

Kako saznaje indeksonline.rs od izvora iz Policijske uprave Novi Pazar, policija trenutno radi na prikupljanju svih činjenica i okolnosti napada na Muratovića.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO