TAKO SE ZASTUPA U SKUPŠTINI! Bačevac apeluje: Autoput kroz Sandžak je pitanje života za Sandžaklije!

Novi Pazar – Beograd – Na današnjoj sednici skupštine Srbije, narodni poslanik dr Muamer Bačevac pozvao je Vladu Srbije i ministarstvo saobraćaja da što pre nastave izgradnju Koridora 11, utvrdjenom trasom preko Peštera do Boljara.
“Ovo je pitanje života za sve gradjane Sandžaka i jugozapadne Srbije. Autoput preko Peštera je jedina razvojna šansa da se ovaj nerazvijeni deo naše zemlje konačno pokrene i oživi”, istakao je Bačevac u svom obraćanju parlamentu.
Bačevac je rekao da je Republička reviziona komisija u maju 2008. godine usvojila definitivnu trasu puta koji od Požege ide prema Arilju i Ivanjici, a dalje obilazeći Goliju izlazi na Pešter preko Duge Poljane. U odnosu na zlatiborsku varijantu, pešterska je kraća za 42 kilometra. Isplativija je i mnogo lakša za izvodjenje.  
Poslanik SDP-a podsetio je i na izjavu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović datu u Novom Pazaru 2015. godine, da je ovo definitivna trasa i da će se pobočnim krakovima povezati i druga područja u ovom delu Srbije. Jedan krak ovog autoputa pruža se od Užica ka Sarajevu. Tako će i Zlatiborski okrug delom autoputa od Preljine ka Pojatama biti spojen sa Koridorom 10 i 5C ka Sarajevu, što je izuzetno značajan pravac. 
Uz to, prema rečima poslanika Bačevca, autoput spaja Arilje i Ivanjicu sa pešterskom visoravni, krajeve sa izuzetnim potencijalom za poljoprivredu i stočarstvo. Razvoj ovih grana i izvoz zdrave hrane je strateško opredeljenje Vlade Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO