Tajkun Đurić brani bahatog trenera: Nikolić umalo da ostane invalid! Sudija je morao da prekine utakmicu ili da isprazni stadion

„Ne zaboravite da smo u prvom kolu prolećnog dela prvenstva isto oštećeni u Novom Pazaru, tad je arbitar bio Ninoslav Spasić i ukoliko se dokaže da nas je i Glođović sada oštetio imaće isto problema kao i Spasić“, poručuje predsednik Partizana

Ne mogu čudom da se načude u Partizanu incidentima u Novom Pazaru. Danima uoči gostovanja crno-belih kraj Jošanice rasla je temperatura, da bi sve eksaliralo na tribinama Gradskog stadiona, odakle su navijači domaćeg tima pogodili petardom Marka Nikolića, ali to nije jedini detalj zbog kojeg su u Humskoj 1 rezignirani, pa oštricu kritika usmeravaju i ka sudiji Vladu Glođoviću iz Vrbasa, zbog odluke da pred kraj meča isključi njihovog trenera.
„Potreseni smo događajima u Novom Pazaru. Sve što se tamo desilo bilo je krajnje vanfudbalski, od organizacije meča, preko ponašanja domaćih navijača i zato smo prinuđeni da javno reagujemo“, ističe u izjavi za MOZZART Sport Dragan Đurić, predsednik Partizana.

Njegova ljutnja prouzrokovana je najpre dešavanjima pre utakmice.
„Nije mi jasno zbog čega su navijači Partizana sprečeni da gostuju Novom Pazaru. Izostankom Grobara stavljeni smo u neravnopravan položaj i ako su organi FSS procenili da je reč o utakmici visokog rizika zašto onda nisu zabranili i navijačima Novog Pazara ulaz na stadion. U čemu je razlika? Njihovi mogu, a naši ne… Nije u redu.“

Đurić nije putovao u Novi Pazar, gde su ekspediciju Partizana predstavljali potpredsednici Mile Jovičić i Ratomir Babić, ali kaže da je zgrožen detaljima viđenim u TV prenosu.
„Ono što se desilo je sramota. Naš trener je pogođen petardom, mogao je da izgubi glavu, da mu strada oko! Umalo čovek da ostane invalid! Neverovatno, zaista!“

Posebno je Đurić iritiran odlukama sudije Vlada Glođovića.
„Neću da pričam o tome da li smo zbog njegovih odluka ostali bez još dva boda, time neka se bave organi zaduženi za analizu suđenja, ali ne mogu a da ne primetim da je ispustio utakmicu i da, kao internacionalac, nije dorastao da vodi meč u onakvoj atmosferi. Morao je da zaštiti Marka Nikolića, iste sekunde kad je pogođen morao je ili da prekine utakmicu ili da insistira na pražnjenju tribina. A ništa od toga nije uradio. Umesto da postupi po ’knjizi’, on ga je još i isključio. Da čovek ne poveruje“.

Dodatni razlog zbog kojeg su u Humskoj 1 rezignirani suđenjem sadržaj je u statističkim podacima. Vlado Glođović je sudio Partizanu 14 utakmica u karijeri, od čega čak 11 u gostima i na tim mečevima van Topčiderskog brda crno-beli su uspeli da pobede samo pet puta, zarade 19 žutih i čak tri crvena kartona.
„Neka se FSS bavi Glođovićem, ali mi sigurno nećemo ostati nemi. Ne zaboravite da smo u prvom kolu prolećnog dela prvenstva isto oštećeni u Novom Pazaru, tad je arbitar bio Ninoslav Spasić i ukoliko se dokaže da nas je i Glođović sada oštetio imaće isto problema kao i Spasić“, dodao je Dragan Đurić za naš portal.

Podsetimo, posle najave prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će za nekoliko dana biti pokrenuti postupci protiv nekih tajkuna, među njima je zavladala opšta panika, a na udaru će se naći predmet “Veterinarski zavod”, koji se nalazi na spisku spornih privatizacija. Taj predmet je završen, pa samim tim i istraga protiv vlasnika Dragana Đurića.

– Đurić je do guše upetljan u brojne malverzacije, ne samo u privatizaciji Zavoda, već i “Zekstre”, a proverava se i njegova uloga kao predsednika Partizana, kao i svih političara koji ga štite. Protiv njega ima toliko materijala da niko, sve i da hoće, neće moći da ga zaštiti. Predmet je završen, pitanje je dana kad će uslediti konkretne akcije. Nije tajna da Đurićeva preduzeća duguju ogroman novac na ime neplaćenog poreza. Zna se da u razvijenom svetu vlada poslovica da je u životu jedino izvesno da mora da se umre i da se plati porez. Vučić će sigurno uspeti u nameri da tako nešto sprovede u Srbiji – otkriva izvor Kurira iz MUP Srbije. Zvanične informacije iz policije juče nije bilo moguće dobiti, a ni Dragan Đurić nije odgovarao na pozive.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO