TAGEDIJA U SANDŽAKU: Sahranjena devojka koja je ubijena na NIS-ovoj pumpi

Radnica benzinske pumpe Kristina Kaplanović (19) sahranjena juče u rodnom selu Vilovi kod Nove Varoši u prisustvu rodbine i brojnih prijatelja 

NOVA VAROŠ – Kristina Kaplanović (19), koju je u prošli petak na benzinskoj pumpi u Beogradu ubio razbojnik, koga policija još nije uhvatila, sahranjena je juče na seoskom groblju u selu Vilovi, nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je porasla, a u kojoj je donedavno, pre nego što se preselila u Beograd, živela s porodicom.
Suze i jecaji
Meštani ovog planinskog kraja dosad nisu videli toliku žalost. U nepreglednoj koloni ožalošćenih nije bilo duše koja nije jauknula nad sudbinom nesrećne devojke, njenih neutešnih roditelja i malih sestara. Zaplakali su juče opraštajući se od Kristine i paroh u Vilovima otac Stanko i njegova sabraća otac Radmilo i otac Ilija, koji su zamolili sve prisutne da se pomole za Kristinu.

– Do sada smo o ovakvim događajima čitali u novinama, gledali nesreće na televiziji, a sad se, evo, to dogodi i nama. Mlad, nevin život ovog deteta, njene snove i nade prekratila je ruka monstruma, ne znam kako bih ga drugačije nazvao. I ne znam u šta čovek može i u šta čovek treba da se pretvori da može da digne ruku na dete. Teško nam je, ljuti smo – rekao je otac Stanko.
Pomoć porodici
Pred stotinama ljudi on je sve prisutne zamolio da porodici Kaplanović pomognu, da budu uz njih i u danima koji dolaze.

– Sinoć sam pričao s Kristininim ocem Canom, i moram vam preneti njegove reči hrišćanina suočenog sa ovolikim bolom. Rekao mi je: „Sad da uhvate tog čoveka, da ga dovedu pred mene, ja mu suditi neću, Bog će“ – rekao je otac Stanko.
Uz teške suze i jauke sestrica, plač Kristininih roditelja, njenih školskih drugara, njeno telo spušteno je u zemlju, a grob prekriven svežim cvećem.

– Nisu Cane i Stojana, dobro to znamo svi, gajili i vaspitavali Kristinu za ovaj pokvareni svet, u kojem ljudske pogani i izrodi nose pištolje i pucaju u decu. Oni su, u svojoj dobroti i čestitosti, svoju decu učili dobroti i poštenju, spremali Kristinu za jedan bolji i normalniji svet – oprostio se od devojčice i jedan od rođaka porodice.
Neprekidno

POTERA ZA UBICOM
Policija intenzivno traga za ubicom nesrećne Kristine Kaplanović, koji ju je upucao kad je pokušao da opljačka pumpu na kojoj je devojka radila. Zločin se dogodio u Velikom Mokrom Lugu, a ubica je s pumpe pobegao kroz obližnju šumu i za njim se intenzivno traga.
Ekipa Kurira

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO