Tadić o Srebrenici: Moja uloga u ratu nije ista kao uloga lidera SNS-a i ostalih

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u specijalnoj emisiji TV N1 povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici, da niko ne sme da manipuliše zločinima na prostoru bivše Jugoslavije.Tadić je prokomentarisao odluku da državni vrh Srbije ne bude pozvan na komemoraciju u Potočarima.

“Ukoliko Vučić nije pozvan, nije bilo moguće u političkom i diplomatskom smislu da on ovog trenutka dođe u Srebrenicu. Moja uloga u ratu nije ista kao uloga lidera SNS-a i ostalih. Ja sam odlazeći u Srebrenicu učinio jedan gest koji je trebao da znači akt pomirenja i da se pokrene proces koji nije lociran samo na genocid. Bilo je potrebno proširiti ideju pomirenja. Mislim da je morao da uputi lično izvinjenje, a moj akt je bio akt predsednika Srbije”, kazao je Tadić.

Dodao je da je on lično bio inicijator Rezolucije o Srebrenici. “Bio sam inicijator Rezolucije o Srebrenici. Ja tu vidim greške sa obe strane kada je u pitanju da li je bio genocid ili ne. Srbija politizuje to pitanje, a greška bošnjačke strane je što od Srebrenice pravi jedan aspekt koji nije uvek koristan. Ja sam za da se priznaju sve odluke Haga ali i da se priznaju zločini nad Srbima. Niko ne sme da manipuliše zločinima”, poručio je.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO