Svjetska unija islamske uleme apeluje: Pomozite muslimanima Kašmira

U svome saopćenju koje je izdala u srijedu, Svjetska unija islamske uleme pozvala je muslimane u svijetu da što hitnije pomognu muslimanima Kašmira nakon teških poplava koje su pogodile ovo područje.

Unija je uputila apel svim međunarodnim subjektima, humanitarnim organizacijama i humanim pojedincima da ulože trud kako bi olakšali iskušenje koje je zadesilo muslimane Kašmira. Unija je izrazila svoje saučešće porodicama poginulih od poplava koje su odnijele stotine života, čineći dovu Uzvišenom da ih primi među šehide.

Unija je pozvala i vlasti Indije i Palistana da prevaziđu sukobe i razlike i pomognu pogođenim mještanima ove oblasti. Također je pozvala i Organizaciju islamske saradnje da pomogne braću u Kašmiru, jer je to, ističu u saopćenju, vjerska ali i ljudska obaveza prema ovim ljudima.

Sredinom prošlog mjeseca poplave i klizišta poslije višednevnih obilnih monsunskih kiša odnijele su najmanje 480 života i oko dva miliona ljudi se smatra pogođenim elementarnom nepogodom u Kašmiru, graničnom dijelu između Pakistana i Indije.

Izvor: Islambosna.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO