Svislajon Takovo prestaje da proizvodi 18 spornih kašica!

405

Kompanija Svislajon Takovo, u okviru koje posluje i fabrika Juvitina iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dečjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog nedozvoljene količine pesticida.

Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica Juvitana iz svih velepradja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača.

“Navedeni proizvodi su strajno isključeni iz proizvodnog programa dečije hrane Juvitana”, piše u saopštenju.

U kompaniji Svislajon Takovo nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dečijim kašicama pronađen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

Ministarstvo zdravlja 8. novembra je objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost određenih vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

izvor: N1