Naslovna Vijesti SVIJETPutin pred 1.400 novinara: Više ne vjerujem da je Turska naredila obaranje...

SVIJETPutin pred 1.400 novinara: Više ne vjerujem da je Turska naredila obaranje suhoja!

– Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je tradicionalnu godišnju konferenciju za štampu, za koju je akreditovano više od 1.400 novinara, a očekuje se da će najviše pitanja biti o terorizmu, posebno u svjetlu atentata na ruskog ambasadora u Turskoj, zatim o Siriji, američkim predsjedničkim izborima, odnosima Rusije sa NATO, sa Turskom i sankcijama.

Putin se za ovu veliku konferenciju, po pravilu, priprema danima i veoma ozbiljno, piše Sputnjik i dodaje da u Kremlju kažu da se tih dana gotovo ne spava zato što “predsjednik priprema veoma pažljivo” iščitava materijale i obnavlja znanja o najrazličitijim temama, iz svih oblasti unutrašnje i međunarodne politike, sigurnosti, ekonomije, piše “Avaz”

Nikad se nije desilo da nije odgovorio na pitanje ili da je uhvaćen nespreman.

“Bez našeg učešća bi to bilo jednostavno nemoguće”, odgovorio je Vladimir Putin na pitanje o oslobađanju Aleppa u Siriji. On je naglasio ulogu saradnje sa Turskom i Iranom, kao i sa Saudijskom Arabijom, Jordanom, SAD i Egiptom, dodajući da je Rusija spremna da sarađuje sa svima.

“Na hiljade su evakuisane… To je najveća međunarodna humanitarna akcija. To se ne bi moglo desiti bez aktivnog rada turskog, iranskog i ruskog rukovodstva. I, naravno, napora sirijskih vlasti“, kazao je on.

Sad mislim da Ankara nije dala nalog za obaranje suhoja!

“Sada mijenjam mišljenje da je tursko rukovodstvo dalo nalog za obaranje ruskog Su-24 u Siriji”, rekao je Putin.

“Bio sam skeptičan prema riječima da je naš avion bio oboren bez dozvole turskog ruskog rukovodstva, ali sada, poslije ubistva ambasadora, počinjem da vjerujem da je sve moguće”, dodao je on i nazvao ubistvo Andreja Karlova napadom na Rusiju i rusko-turske odnose, ali je rekao da ono neće narušiti odnose Moskve i Ankare.

Exit mobile version