Naslovna Sandžak Novi Pazar SVI SMO UZ TURSKU VLADU!Grad Novi Pazar se ograđuje od delovanja svih...

SVI SMO UZ TURSKU VLADU!Grad Novi Pazar se ograđuje od delovanja svih onih organizacija koje su osnovane i djeluju pod uticajem Fejtulaha Gulena! Građani da budu oprezni!

4

Novi Pazar – Gradske vlasti Novog Pazara izražavaju punu podršku nastojanjima Republike Turske da odbrani svoj demokratski poredak, vladavinu prava i izbornu volju građana.

Bratski odnosi sa turskom državom i narodom jedan su od prioriteta naše politike i Grad Novi Pazar je bio i biće otvoren za saradnju sa svim zvaničnim organizacijama Republike Turske. Tokom prethodnih godina ostvarili smo više nego uspešnu saradnja sa turskom ambasadom, razvojnom agencijom „TIKA“, Institutom „Junus Emre“, „Turskim Crvenim polumjesecom“ i Kancelarijom za trgovinu pri Ambasadi Republike Turske u Beogradu.

U svetlu neuspelog vojnog udara na državni poredak Republike Turske, Grad Novi Pazar se ograđuje od delovanja svih onih organizacija koje su osnovane i djeluju pod uticajem Fejtulaha Gulena – čovjeka koji je optužen da je pokušao puč protiv turske države, demokratski izabrane vlasti i Redžepa Taipa Erdoana, predsjednika Republike.

U skladu sa tim Novi Pazar ne pruža nikakvu institucionalnu, logističku niti bilo kakvu drugu vrstu podrške radu NVO koje su povezane sa terorističkom organizacijom FETO koja je želele da izvede državni udar. Postojanje ovakvih organizacija može da nanese veliku štetu, posebno u odnosima koje sa Turskom gradimo na stvaranjem bliskih, prijateljskih veza do kojih nam je veoma stalo.

U skladu sa zvaničnim stavom Republike Turske prema ogranizacijama pod vođstvom Fetulaha Gulena i informacijama koje smo zvanično dobili, upozoravamo građane Novog Pazara da budu oprezni u vezi sa poreklom ovakvih grupa kako ne bi bili zloupotrebljeni sa njihove strane.

4 KOMENTARA

  1. Ispravka-svi smo uz turski narod a ne vladu.Hoce li Novi pazar povuci sve svoje studente sa Gulenovih univerziteta iz Turske.A sta sa onima koji vec imaju Gulenove diplome i nalaze se na vaznim funkcijama , hoce li oni dobiti otkaze?

  2. Svi smo uz turski narod a ne vladu.Hoce li Novi Pazar povuci svoje studente sa Gulenovih univerziteta ,hoce li svi oni koji imaju Gulenove diplome i nalaze se na vaznim fu nkcijama u Novom Pazaru dobiti otkaze.

  3. To nas ne interesuje niti su gulenovi fakulteti priznati u tursku nit ih ima.A ovde ko ga je god zavrsii neka se posere u diplomu.
    S munaficima nema saradnje.
    Bolje je s kjafirima.

Comments are closed.

Exit mobile version