Svi putnici preživeli pad aviona – desilo se “čudo” CNN

U nesreći putničkog aviona, koji se u utorak srušio u Meksiku, preživele su sve 103 osobe koje su se u njemu nalazile. CNN je razgovarao s nekima od preživelih. Svi se slažu da se dogodilo – čudo

Sekunde nakon polijetanja – pad. Vrisci. Panika. Putnici su se spasavali bežeći od dima i vatre u srušenom avionu u Durangu u Meksiku.

Preživele su sve 103 osobe koje su se nalazile u avionu na letu 2431 Aeromeksika.

“Nikad svoj život nisam uzimala zdravo za gotovo, govorila sam kako život brzo prolazi, ali dosad nisam imala pravi razlog da to govorim”, rekla je preživela putnica Ešli Garsija.

Garsija je sve snimila svojim mobilnim telefonom. Bila je jedna od 65 američkih državljana u avionu. Inače živi u Čikagu, a odlučila je da snimi poletanje kad je primetila da im se približavaju kiša i oblaci.

“U vazduhu nismo bili ni pet sekundi kad nas je vetar gurnuo nazad, a mi smo odskakivali jedni po drugima. U trenutku kad je krilo udarilo u zemlju avion se zapalio”, kaže ona.

Još jedan od putnika, Alberto Herera, kaže da je nastala ludnica dok su ljudi pokušavali da pobegnu.

Herera, koji je iz Čikaga, odmah je priskočio u pomoć drugima, posebno starijima.

“Moje povrede bile su male u poređenju s drugima, slomljene ruke, nosevi, bilo je puno krvi svuda. Imao sam dosta sreće.

Kad je izašao iz aviona pridružio se u molitvi svešteniku koji je bio jedan od putnika. CNN je razgovarao s ocem Esekilom Sančesom, iz Čikaga.

Nekoliko sati pre operacije povređene ruke, on je još uvek zahvaljivao na tome što niko nije poginuo.

“Smatram da je to čudo”. kaže.

Državni zvaničnici naveli su loše vreme kao mogući faktor, snažan vetar srušio je avion. Snimci s mesta nesreće pokazuju da je avion uglavnom ostao čitav. Istražitelji su pronašli crne kutije čiji će snimci biti ključni da se shvati što se dogodilo.

Meksička vlada osnovala je istražnu komisiju, ali je već priznala da bi mogli da prođu meseci dok ne dobijemo odgovore. U međuvremenu, svedočanstva preživelih putnika daju nam bolji uvid – Ašli, koja je bila na venčanju, Al koji je bio na krštenju, otac Sančes koji je slavio rođendan. Sad svi oni slave – čudo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO