Naslovna Featured Istaknuto Svi koji imaju visoku temperaturu, kašalj i teško dišu, treba da se...

Svi koji imaju visoku temperaturu, kašalj i teško dišu, treba da se jave u Medicinu rada, a ne na Hitnu ili Opštu praksu.

medicina rada novi pazar

Ambulanta Medicine rada tokom vanrednog stanja primaće sve pacijente koji imaju povišenu temperaturu i simptome slične gripu, poput dugotrajnog kašlja i teškog disanja, najavio je danas direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

On je kazao da će ambulanta biti dostupna svim pacijentima, bez obzira ko im je izabrani lekar i da li im je overena zdravstvena knjižica.

“Ambulanta će raditi od sedam do 18 časova i opremljena je po svim standardima. Pacijente sa takvim simptomima molim da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja ili na Hitnu pomoć”, rekao je Ćorović.

On je dodao da su na sajtu Doma zdravlja objavljeni brojevi telefona ambulanti i dežurnih lekara koje pacijenti u toku radnog vremena mogu pozvati i dobiti sve neophodne informacije.

Zbog novonastale situacije promenjen je i režim rada Dečijeg dispanzera koji će raditi od sedam do 18 časova, dok će u starom školskom dispanzeru, od 18 do 22 časa, dežurati po jedan lekar i medicinska sestra za hitne slučajeve.

Exit mobile version