Svetski dan turizma u znaku edukacije zaposlenih u turističkoj privredi

Turistička organizacija Srbije obeležila je Svetski dan turizma jedanaestim po redu Turističkim forumom Srbije. Ovogodišnje obeležavanje najvažnijeg datuma za sve zaposlene u turističoj privredi, a i samog Turističkog foruma Srbije, upriličeno je na Srebrnom jezeru, gde je preko 50 lokalnih turističkih organizacija iz svih delova naše zemlje imalo priliku da sasluša predavanja renomiranih stručnjaka na temu „Postkovid suočavanje sa odlivom kadrova iz turizma.

Ljudski resursi kao međa između uspešnih i neuspešnih destinacija“, ali i da učestvuje u radionici posvećenom tako zvanom Story telling-u. Radionica story telling-a, imala je za cilj da upozna predstavnike regionalnih i lokalnih turističkih organizacija kako da na što kreativniji, savremeniji i efektivniji način komuniciraju i promovišu svoju turističku ponudu.

U uvodnom izlaganju prisutinima su se obratili Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine turizma i telekomunikacija u Vladi RS, kao i Dragan Milić, predsednik Opštnie Veliko Gradište. Posebna pozdravna video-poruka za sve učesnike Turističkog foruma Srbije došla je od strane Zuraba Pololikašvilija, generalnog sekretara Svetske turističke organizacije (UNWTO), koji je prisutnima čestitao Svetski dan turizma i poželeo uspešnu realizaciju Turističkog foruma Srbije.

Na otvaranju foruma, direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, istakla je da je promocija najlepših destinacija Srbije zajednički posao. Da svaka lokalna turistička organizacija, poznajući najbolje svaki pedalj svog mesta, može i treba da pomogne da ta slika stigne do svakog potencijalnog turiste u svetu. Kada imamo prave slike i Turističkoj organizaciji Srbije lakše je da ih prosledi do pravih adresa. Zato su i najvidljiviji rezultati tamo gde se svi trude da pronađu i predstave novi način gledanja na svoju destinaciju i da umesto obilaska, ponude doživljaj.

 

Izvor: Blic

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO