Sve više korisnika socijalne pomoći u Srebrenici

U Centru za socijalni rad Srebrenica tokom prošle godine pravo na novčanu pomoć ostvarila su 22 korisnika u mjesečnom iznosu po 123,75 KM, a prava na dodatak za pomoć i njegu druge osobe 368 korisnika.
– Korisnici socijalne pomoći finansiraju se iz budžeta Republike Srpske u iznosu 50 posto, a 50 posto iz budžeta jedinice lokalne samouprave. Pravo na dječiji dodatak ostvarilo je 115 osoba, materinski dodatak osam, prava na opremu novorođenčadi 32, a naknadu neto plaće za vrijeme korištenja porodiljskog odsustva 13 osoba. Sve uplate su redovne i nema nikakvih problema za isplatu svih korisnika socijalne pomoći – izjavila je za Fenu Zora Petrović, direktorica Centra za socijalni rad Srebrenica.
Prema njenim riječima povećan je broj korisnika socijalne pomoći tokom prethodne godine u odnosu na 2014.
Centar za socijalni rad Srebrenica daje novčanu pomoć od 165 KM za 49 korisnika koji potpuno zavise od druge osobe u zadovoljavanju osnovnih životnih i fizioloških potreba, a 319 osoba prima po 82,50 KM kojima je neophodna djelimično pomoć druge osobe u zadovoljavanju osnovnih životnih i fizioloških potreba.

Avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO