Naslovna Featured Istaknuto Sve veća ulaganja u novopazarsko obrazovanje

Sve veća ulaganja u novopazarsko obrazovanje

Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj istakao je da je zadovoljstvo dece i osmeh na licima najmlađih najveći motiv za ulaganje u obrazovanje.

Grad Novi Pazar iz godine u godinu sve više ulaže u razvoj obrazovanja. Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih, modernijih vrtića i škola, samo su deo napora u okviru politike ulaganja, sa željom da najmlađi svoje znanje stiču u najboljim uslovima. Grad poslednjih godina nagrađuje najuspešnije predstavnike na regionalnim i republičkim takmičenjima a za najbolje učenike i studente obezbeđene su stipendije. Posebno je zadovoljstvo ali i odgovornost, ulagati u kvalitet života najmlađih.

“Paketi školskog pribora poklon su Ministarstva za demografiju i populacionu politiku. Sem toga, sa Ministarstvom za populacionu politiku Grad Novi Pazar realizuje i izgradnju sportskih terena u naselju Borići, nabavku klima uređeja za predškolsku ustanovu Mladost i niz drugih projekata”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj tokom posete PU “Mladost”. On je istakao je da je zadovoljstvo dece i osmeh na licima najmlađih najveći motiv za ulaganje u obrazovanje.

„U narednom periodu biće rekonstruisan vrtić kod OŠ „Bratstvo“. Puno toga je urađeno i u drugim objektima predškolskih ustanova, sve u cliju da za boravak dece našeg grada u tim objektrima, obezbedimo što bolje uslove. Svako ulaganje u obrazovanje jeste ulaganje u budućnost“, kazao je Škrijelj.
Pomoćnica direktora Predškolske ustanove “Mladost” Ivana Kulundžić izrazila je zadovoljstvo pažnjom koju je Grad, u saradnji sa Ministarstvom, ukazao najmlađima.

“Pokloni su prilagođeni uzrastu dece u vrtiću i osmišljeni tako da podstaknu njihovu kreativnost i rad”, kazala je Kulundžić.

Posting....
Exit mobile version