Sve spremno za 24. Memorijal Safet Mavrić Ćako

Takmičarski deo 24. Memorijala Safet Mavrić Ćako biće održan u nedelju na jezeru Gazivode i delom na reci Raški, a sećanje na jednog od najuniverzalnijih sportista iz ovog kraja obnoviće plivači, ribolovci i planinari.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je manifestacije, koju organizuje ovdašnji Sportski savez, u saradnji sa Plivačkim klubom Delfin 2007 i Plivačkim klubom Novi Pazar, Gradskom organizacijom sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarskim klubom Sandžak.

“Memorijal se vraća posle jednogodišnje pauze zbog koronavirusa. Realno je da u narednom periodu u takmičarskom delu ponovo budu skokovi u vodu, za šta trenutno ne postoje adekvati uslovi, kao i biciklizam, čija je sezona u punom jeku. Pozivam sve zainteresovane da isprate ovaj događaj”, rekao je Enver Gusinac iz pazarskog Sportskog saveza.

Najatraktivniji deo memorijala predstavljaju plivačka nadmetanja, koja počinju oko 10 časova na jezeru Gazivode, s tim što je maraton na pet kilometara u kalendaru Plivačkog saveza Srbije.

Kada je u pitanju ribolov, s početkom oko 9.00 časova mušičari će se takmičiti na reci Raški, a plovkari na jezeru Gazivode.

Za sve zainteresovane, novopazarski Sportski savez obezbedio je prevoz do jezera Gazivode. Polazak je zakazan za nedelju u 8.30 ispred dvorane Pendik.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO