Naslovna Vijesti SVE PUCA OD LUKSUZA Od zlatnih dvoglavih orlova do šipke za striptiz:...

SVE PUCA OD LUKSUZA Od zlatnih dvoglavih orlova do šipke za striptiz: Procurilo 500 fotografija Putinove TAJNE PALATE (FOTO, VIDEO)

Procurile fotografije pokazale su detalje luksuzne palate vredne milijardu dolara koja je navodno izgrađena za ličnu upotrebu ruskog predsednika Vladimira Putina, rekli su ruski antikorupcijski aktivisti.

Gotovo 500 fotografija “Putinove palate“, koju je objavio Fond za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog, pokazuje da raskošna vila na ruskoj obali Crnog mora ima ogroman mermerni bazen ukrašen bistama grčkih bogova, salon za nargile sa šipkom za ples, vinski podrum, pozorište i druge sadržaje.

Čini se da nove fotografije opovrgavaju tvrdnje državnih medija da je Navaljnov tim izmislio detalje o palati u prošlogodišnjem šokantnom izveštaju koji je uključivao kompjuterski generisane prikaze enterijera vile.

Dok je prvobitni izveštaj bio zasnovan na procurilim planovima izgradnje i ugovorima za rezidenciju, novi izveštaj je pokazao fotografije za koje Fond za borbu protiv korupcije kaže da su snimljene tokom izgradnje.

Tim Navalnog kaže da je “stvarnost nadmašila njihova očekivanja””. Fotografije su, dodaju, “dobili sa gradilišta”. One prikazuju hodnike, kupatila, spavaću sobu i dvorane ukrašene lusterima, freskama, drvetom…

Foto: Alexei Navalny / East2West News / Profimedia

Iznad bazena se nadvijaju dva neoklasična stuba, a u salonu za pušenje nargile nalazi se i platforma za ples na šipki, u pozadini koje su dugačke zavese i gomila jastuka.

Palata isto tako ima i podzemni teren za hokej, kao spa u kome je skladište za lekovito blato.

Exit mobile version